Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιανουαρίου 12, 2025

Ολλανδία: Δημοφιλής τάση οι μπύρες χωρίς αλκοόλ

Αυξάνουν την παραγωγή τους οι ζυθοποιίες


Τα μη αλκοολούχα ποτά γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στην Ολλανδία. Σύμφωνα με έρευνα, ένας στους δέκα καταναλωτές αγοράζει μπύρα χωρίς αλκοόλ. Μάλιστα ορισμένες ζυθοποιίες δίνουν έμφαση στις μπύρες άνευ.


Στην Ουτρέχτη ο ιδρυτής μιας ζυθοποιίας αναφέρει ότι η ποιότητά τους είναι το ίδιο καλή όσο μια κλασική μπύρα.


«Υπάρχουν ολόκληρες γενιές στην Ολλανδία που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι κάτι λείπει από τη μπύρα χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ ή την μπύρα χωρίς αλκοόλ. Προσπαθούμε να τους πείσουμε καθημερινά ότι αυτό δεν ισχύει. Τολμώ να πω ότι έχοντας πιει πολλές μπύρες, η διαφορά στη γεύση δεν είναι πλέον αισθητή» δήλωσε ο Ρόναλντ Βαν ντε Στρικ, ιδιοκτήτης ζυθοποιίας.


Πολλοί φοιτητικοί σύλλογοι στην Ολλανδία προσπαθούν να τονώσουν την κατανάλωση μπύρας χωρίς αλκοόλ.

 Σε ένα φοιτητικό μπαρ στο Αϊντχόβεν, όλο και περισσότεροι φοιτητές την επιλέγουν με ευχαρίστηση.


«Πουλάμε μερικά καφάσια από τις άνευ κάθε εβδομάδα και είναι πραγματικά ωραίες. Μάλιστα ακόμη και εγώ πίνω από αυτές τις μπύρες όλο και πιο συχνά» ανέφερε ο Γκαμπριέλ Νουσέλντερ, μπάρμαν στο επάγγελμα.


«Δεν περιμένω να εξαφανιστεί εντελώς το αλκοόλ από την κοινωνία μας. Δεν το περιμένω και δεν νομίζω ότι πρέπει να το περιμένουμε. Νομίζω ότι θα πρέπει να το αποδεχόμαστε όταν κάποιος επιλέγει να μην πιει αλκοόλ και ότι θα πρέπει να είναι εντάξει αν βρίσκεται στην παμπ και πίνει μια μπύρα 0,0%» δήλωσε η Σίλκε Σμιτ, μια νεαρή φοιτήτρια.



Τα τελευταία στοιχεία της Ολλανδικής Ένωσης Ζυθοποιών δείχνουν ότι το 5,8 τοις εκατό της συνολικής μπύρας που πωλήθηκε το 2019 ήταν χωρίς αλκοόλ.


Το 2023, αυτό αυξήθηκε στο 7 τοις εκατό. Οι ζυθοποιίες ελπίζουν να αυξήσουν αυτόν τον αριθμό στο 10% έως το 2030.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου