Υλικά
1 μερίδα
1 αυγό
Αλάτι και πιπέρι
Νερό
Ξύδι
Ψωμί
1 φέτα τυρί
Καπνιστή πάπρικα
Οδηγίες μαγειρέματοςΣ ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε αρκετό νερό. Προσθέτουμε μια κ.σούπας ξύδι κι ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι κι ανακατεύουμε χαμηλώνουμε την φωτιά.
Σ ένα μπολάκι σπάμε το αυγό. Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό ανακατεύουμε δημιουργώντας έναν στροβιλισμό στο νερό. Ρίχνουμε με προσοχή το αυγό κι αφήνουμε να σιγοβράσει για 2 λεπτά.
Σε ένα πιάτο έχουμε βάλει μια φέτα φρέσκο ψωμί κι από πάνω ένα κομμάτι γνήσια Ελληνική φέτα. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε προσεκτικά το αυγό απ την κατσαρόλα και το τοποθετούμε πάνω από την φέτα. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι, μαύρο ή καπνιστή πάπρικα (στην προτίμηση μας). Ετοιμαστείτε για μια γευστική απογείωση, καλή σας απόλαυση
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου