Mια συνταγή πανεύκολη και πεντανόστιμη: στριφτόνι με ντομάτα, κάπαρη, γαρίδες και ελιές.
Δεν θέλει χρόνο, δεν έχει κούραση και είναι ότι πρέπει για τις ηλιόλουστες ημέρες της άνοιξης, έστω κι αν έξω το κρύο είναι ακόμα αισθητό.
Τα υλικά
- 500 γρ. στριφτόνι με ντομάτα
- 18 γαρίδες Νο 2
- 300 γρ. τριμμένη ντομάτα
- 50 γρ. κάπαρη
- 70 γρ. ελιές μαύρες ροδέλα
- 4 πιπεριές Φλωρίνης
- 1 ματσάκι βασιλικός
- 1/2 ματσάκι άνηθος
- 4 φρέσκα κρεμμύδια
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 150 ml ζωμό λαχανικών
- αλάτι
- πιπέρι\
Το μυστικό
Η αντίθεση της οξύτητας της σάλτσας που φτιάχνουμε με την γλύκα της ντομάτας των ζυμαρικών, είναι αυτή που απογειώνει τη συνταγή.
Η διαδικασία
Βράζουμε πρώτα το στριφτόνι για περίπου 8 λεπτά, για να είναι αλ ντέντε.
Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι και σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε πρώτα τις γαρίδες για περίπου 3 λεπτά και τις σοτάρουμε.
Προσθέτουμε τον βασιλικό και τον άνηθο, για να πάρουν οι γαρίδες τα αρώματα. Στη συνέχεια ρίχνουμε φρέσκο κρεμμύδι, την κάπαρη, την ελιά, την πιπεριά φλωρίνης, λίγο κρασί και ξύσμα λεμονιού.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε και τον χυμό ντομάτας.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι και τα ζυμαρικά, για να πάρουν μια βράση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου