Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαρτίου 15, 2025

Σπαγγέτι με γαρίδες και ντομάτα – Ένα πιάτο με πλούσια γεύση

Τα ζυμαρικά σπαγγέτι με γαρίδες και ντομάτα είναι ένα κλασικό πιάτο της μεσογειακής κουζίνας, που συνδυάζει την απλότητα με την πλούσια γεύση. Αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για ένα γρήγορο, αλλά ταυτόχρονα γκουρμέ γεύμα, που μπορεί να ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

  • Υλικά για τη συνταγή

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ ή φρέσκια ντομάτα τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί (προαιρετικά)
  • 1/4 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Μπούκοβο (προαιρετικά)

Οδηγίες

  1. Βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente.
  2. Αν χρησιμοποιούμε φρέσκες γαρίδες, τις καθαρίζουμε. Αν χρησιμοποιούμε κατεψυγμένες, τις αφήνουμε να αποψυχθούν.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
  5. Αν χρησιμοποιούμε κρασί, το ρίχνουμε στο τηγάνι και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  6. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι και μπούκοβο (αν το χρησιμοποιούμε) και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει.
  7. Προσθέτουμε το μαϊντανό.
  8. Σουρώνουμε τα σπαγγέτι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα.
  9. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τα σπαγγέτι να πάρουν τη γεύση της σάλτσας για 1-2 λεπτά.
  10. Σερβίρουμε τα σπαγγέτι με γαρίδες και ντομάτα ζεστά, γαρνιρισμένα με επιπλέον μαϊντανό και τριμμένο τυρί (προαιρετικά).




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου