- Υλικά για τη συνταγή
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
- 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ ή φρέσκια ντομάτα τριμμένη
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί (προαιρετικά)
- 1/4 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
- Μπούκοβο (προαιρετικά)
Οδηγίες
- Βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente.
- Αν χρησιμοποιούμε φρέσκες γαρίδες, τις καθαρίζουμε. Αν χρησιμοποιούμε κατεψυγμένες, τις αφήνουμε να αποψυχθούν.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
- Αν χρησιμοποιούμε κρασί, το ρίχνουμε στο τηγάνι και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι και μπούκοβο (αν το χρησιμοποιούμε) και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει.
- Προσθέτουμε το μαϊντανό.
- Σουρώνουμε τα σπαγγέτι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τα σπαγγέτι να πάρουν τη γεύση της σάλτσας για 1-2 λεπτά.
- Σερβίρουμε τα σπαγγέτι με γαρίδες και ντομάτα ζεστά, γαρνιρισμένα με επιπλέον μαϊντανό και τριμμένο τυρί (προαιρετικά).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου