Συνταγή που μου έδωσε φίλη μου από τη Γερμανία.
Γίνεται εύκολα, γρήγορα και είναι πολύ νόστιμο.
Υλικά
4 αβγά
200 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες (κάψουλες)
200 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού ρούμι
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
10 γρ. (2 κουταλάκια του γλυκού) μπέικιν πάουντερ
125 ml κόκκινο κρασί
Οδηγίες μαγειρέματος
1 ώρα
Χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη και την μαργαρίνη να' αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ένα- ένα τ' αβγά και στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά.
Ψήνουμε με την σχάρα στη μέση του φούρνου στους 180 °C στις πάνω - κάτω αντιστάσεις για 40-50 λεπτά.
Αφού κρυώσει περιχύνουμε το κέικ με γλάσο σοκολάτας ή οποιοδήποτε άλλο γλάσο, ΑΝ θέλουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου