Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαρτίου 23, 2025

Κέικ με κόκκινο κρασί, ρούμι και κακάο

Συνταγή που μου έδωσε φίλη μου από τη Γερμανία.

Γίνεται εύκολα, γρήγορα και είναι πολύ νόστιμο.

 Υλικά

4 αβγά

200 γρ. ζάχαρη

2 βανίλιες (κάψουλες)

200 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου

2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 κουταλάκι του γλυκού ρούμι

250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ

10 γρ. (2 κουταλάκια του γλυκού) μπέικιν πάουντερ

125 ml κόκκινο κρασί


Οδηγίες μαγειρέματος

 1 ώρα


Χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη και την μαργαρίνη να' αφρατέψουν.

Προσθέτουμε ένα- ένα τ' αβγά και στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά.


Ψήνουμε με την σχάρα στη μέση του φούρνου στους 180 °C στις πάνω - κάτω αντιστάσεις για 40-50 λεπτά.


Αφού κρυώσει περιχύνουμε το κέικ με γλάσο σοκολάτας ή οποιοδήποτε άλλο γλάσο, ΑΝ θέλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου