Υλικά για τη συνταγή
- 6 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι γάλα ή κρέμα γάλακτος
- 1 πιπεριά (κόκκινη ή πράσινη), κομμένη σε κύβους
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 100 γρ. φέτα, τριμμένη ή κομμένη σε κύβους
- 1/4 φλιτζανιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Προαιρετικά:
- Μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- Ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- Σπανάκι ή άλλα φυλλώδη λαχανικά
- Μπαχαρικά όπως ρίγανη, θυμάρι ή πάπρικα
Οδηγίες
Προετοιμασία λαχανικών
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και την πιπεριά για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Αν χρησιμοποιείτε μανιτάρια ή άλλα λαχανικά, τα προσθέτετε στο τηγάνι και τα σοτάρετε για λίγα λεπτά ακόμα.
Προετοιμασία μείγματος αυγών
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε τα αυγά με το γάλα ή την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέτετε τα σοταρισμένα λαχανικά, τη φέτα και τον μαϊντανό.
- Ανακατεύετε καλά.
Ψήσιμο και σερβίρισμα
- Αδειάζετε το μείγμα σε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος.
- Ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να σφίξει η ομελέτα και να ροδίσει ελαφρά.
- Αφήνετε την ομελέτα να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν την κόψετε και τη σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου