Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαρτίου 28, 2025

Φανταστική συνταγή για ομελέτα φούρνου με λαχανικά και φέτα – Ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα

Η ομελέτα με λαχανικά και φέτα είναι ένα εύκολο και χορταστικό πιάτο. Αποτελεί ιδανική επιλογή για πρωινό, brunch ή για ένα ελαφρύ και θρεπτικό γεύμα που θα σας κρατήσει χορτάτους για περισσότερη ώρα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε λαχανικά έχετε στο ψυγείο σας. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε στην ομελέτα άλλα τυριά, εκτός από φέτα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
 

Υλικά για τη συνταγή

  • 6 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα ή κρέμα γάλακτος
  • 1 πιπεριά (κόκκινη ή πράσινη), κομμένη σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. φέτα, τριμμένη ή κομμένη σε κύβους
  • 1/4 φλιτζανιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

  • Προαιρετικά:
  • Μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • Ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • Σπανάκι ή άλλα φυλλώδη λαχανικά
  • Μπαχαρικά όπως ρίγανη, θυμάρι ή πάπρικα

Οδηγίες

Προετοιμασία λαχανικών

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και την πιπεριά για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Αν χρησιμοποιείτε μανιτάρια ή άλλα λαχανικά, τα προσθέτετε στο τηγάνι και τα σοτάρετε για λίγα λεπτά ακόμα.

Προετοιμασία μείγματος αυγών


  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε τα αυγά με το γάλα ή την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Προσθέτετε τα σοταρισμένα λαχανικά, τη φέτα και τον μαϊντανό.
  3. Ανακατεύετε καλά.

Ψήσιμο και σερβίρισμα

  1. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος.
  2. Ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να σφίξει η ομελέτα και να ροδίσει ελαφρά.
  3. Αφήνετε την ομελέτα να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν την κόψετε και τη σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου