Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαρτίου 23, 2025

Πανεύκολη συνταγή για νηστίσιμη τούρτα με σοκολάτα και πορτοκάλι

Μια νηστίσιμη τούρτα σοκολάτα-πορτοκάλι είναι μια εξαιρετική επιλογή για να απολαύσετε ένα νόστιμο γλυκό κατά τη διάρκεια της νηστείας. Ακολουθεί μια συνταγή που συνδυάζει την πλούσια γεύση της σοκολάτας με την φρεσκάδα του πορτοκαλιού.

Υλικά για τη συνταγή

Για το παντεσπάνι:

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. κακάο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 300 ml νερό
  • 120 ml σπορέλαιο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

Για την κρέμα πορτοκαλιού:

  • 500 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για το γλάσο σοκολάτας:

  • 200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 100 ml φυτική κρέμα γάλακτος

Οδηγίες

Παντεσπάνι:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι.
  3. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το νερό, το σπορέλαιο, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια.
  4. Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 30-35 λεπτά, ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ.
  6. Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε σε δύο οριζόντια φύλλα.

Κρέμα πορτοκαλιού:

  1. Σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
  2. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Αφήνουμε να κρυώσει.

Γλάσο σοκολάτας:

  1. Σε ένα μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε την κουβερτούρα με τη φυτική κρέμα γάλακτος.
  2. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο και γυαλιστερό γλάσο.

Συναρμολόγηση τούρτας:

  1. Τοποθετούμε το ένα φύλλο παντεσπανιού σε μια πιατέλα.
  2. Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα πορτοκαλιού.
  3. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο παντεσπανιού.
  4. Περιχύνουμε την τούρτα με το γλάσο σοκολάτας.
  5. Αφήνουμε την τούρτα να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν τη σερβίρουμε.

Προσοχή στα συστατικά των προϊόντων που επιλέγετε, προκειμένου να είστε σίγουροι αν κάτι που αγοράζετε είναι νηστίσιμο ή όχι.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου