Υλικά για τη συνταγή
Για το παντεσπάνι:
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. κακάο
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 300 ml νερό
- 120 ml σπορέλαιο
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
Για την κρέμα πορτοκαλιού:
- 500 ml χυμός πορτοκαλιού
- 100 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. κορν φλάουρ
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για το γλάσο σοκολάτας:
- 200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 100 ml φυτική κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
Παντεσπάνι:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι.
- Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το νερό, το σπορέλαιο, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια.
- Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 30-35 λεπτά, ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ.
- Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε σε δύο οριζόντια φύλλα.
Κρέμα πορτοκαλιού:
- Σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Αφήνουμε να κρυώσει.
Γλάσο σοκολάτας:
- Σε ένα μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε την κουβερτούρα με τη φυτική κρέμα γάλακτος.
- Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο και γυαλιστερό γλάσο.
Συναρμολόγηση τούρτας:
- Τοποθετούμε το ένα φύλλο παντεσπανιού σε μια πιατέλα.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα πορτοκαλιού.
- Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο παντεσπανιού.
- Περιχύνουμε την τούρτα με το γλάσο σοκολάτας.
- Αφήνουμε την τούρτα να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν τη σερβίρουμε.
Προσοχή στα συστατικά των προϊόντων που επιλέγετε, προκειμένου να είστε σίγουροι αν κάτι που αγοράζετε είναι νηστίσιμο ή όχι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου