Υλικά για τη συνταγή
Για τους ρεβυθοκεφτέδες (φαλάφελ):
- 250 γρ. ρεβύθια, μουλιασμένα για 12 ώρες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζανιού άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σαλάτα λαχανικών:
- 1 αγγούρι, κομμένο σε κύβους
- 2 ντομάτες, κομμένες σε κύβους
- 1 πιπεριά (κόκκινη ή πράσινη), κομμένη σε κύβους
- 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζανιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζανιού άνηθο, ψιλοκομμένο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες για τη συνταγή
Ρεβυθοκεφτέδες:
- Βράζετε τα ρεβύθια μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε και τα πολτοποιείτε σε ένα μπλέντερ ή με ένα πιρούνι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τα πολτοποιημένα ρεβύθια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το αλεύρι, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Πλάθετε μικρά κεφτεδάκια.
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
- Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί.
Σαλάτα λαχανικών:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το αγγούρι, τις ντομάτες, την πιπεριά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρισμα:
Σερβίρετε τους ρεβυθοκεφτέδες ζεστούς, συνοδευόμενους από τη σαλάτα λαχανικών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου