Υλικά για τη συνταγή
- 8 κολοκυθάκια μέτρια
- 500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 2 ντομάτες ώριμες, κομμένες σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας (γραβιέρα, κεφαλοτύρι, παρμεζάνα)
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες για τη συνταγή
- Πλένετε τα κολοκυθάκια και τα κόβετε στη μέση κατά μήκος.
- Με ένα κουταλάκι, αφαιρείτε την σάρκα από το εσωτερικό τους, αφήνοντας ένα λεπτό τοίχωμα.
- Ψιλοκόβετε την σάρκα που αφαιρέσατε και την κρατάτε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το κοτόπουλο και το σοτάρετε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνετε στο τηγάνι την ψιλοκομμένη σάρκα των κολοκυθιών, τις ντομάτες, τον άνηθο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύετε καλά και μαγειρεύετε για 10-15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να δέσει η γέμιση.
- Γεμίζετε τα κολοκυθάκια με το μείγμα κοτόπουλου.
- Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί.
- Πασπαλίζετε τα γεμιστά κολοκυθάκια με το τριμμένο τυρί.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-40 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει το τυρί και να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια.
- Σερβίρετε τα γεμιστά κολοκυθάκια ζεστά, συνοδευόμενα από μια δροσερή σαλάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου