Υλικά
1 συσκευασία καλαμάρια ροδέλα κατεψυγμένα (800 γραμμαρίων)
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
3 μπουκετάκια σπανάκι (αν θέλετε βάλτε περισσότερα)
1 1/2 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλιά σούπας αλάτι
Λίγο πιπέρι
1 ποτήρι νερού ρύζι καρολίνα
1 ποτήρι νερό για τα καλαμάρια, και 3 ποτήρια νερό για το ρύζι
Οδηγίες μαγειρέματος
Ξεπαγώνουμε τα καλαμάρια,τα ξεπλένουμε λίγο τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε το σπανάκι σε φαρδιές λωρίδες.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, κόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε ελαφρώς
Προσθέτουμε τα καλαμάρια, ανακατεύουμε και περιμένουμε να τραβήξουν τα υγρά τους.
Αφού τραβήξουν τα υγρά τους θα ρίξουμε πιπέρι, αλάτι, ντομάτα και θα τα τσιγαρίζουμε για λίγο.
Ρίχνουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε για λίγο να μαραθεί και θα προσθέσουμε ένα ποτήρι νερό. Θα το αφήσουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια.
Τέλος θα ρίξουμε τα τρία ποτήρια νερό, θα ανεβάσουμε τη φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει θα προσθέσουμε το ένα ποτήρι ρύζι. Τα σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα με κλεισμένο το καπάκι επάνω στην εστία για λίγη ώρα, για να φουσκώσει το ρύζι και να δέσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου