Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 14, 2025

Γλυκόξινα noodles με μοσχάρι

 

Μια συνταγή πανεύκολη, πεντανόστιμη και χορταστική

Εδώ και χρόνια αποτελούν ένα από τα

αγαπημένα μας πιάτα, που συχνά πυκνά παραγγέλνουμε από έξω

Μέσα σε λίγα λεπτά έχουμε ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο.


Τα υλικά

500 γρ noodles αυγού

350 γρ μοσχάρι κόντρα

4 φρέσκα κρεμμύδια

300 γρ μπρόκολο

1 κινέζικο λάχανο

2 καρότα

3 πιπεριές Φλωρίνης

2 σκελίδες σκόρδο

30 ml σησαμέλαιο

1 κσ τζίντζερ

100 ml σόγια

50 ml oyster sauce

1 κσ μέλι

100 γρ κέτσαπ

1 κσ σουσάμι καβουρδισμένο

αλάτι

πιπέρι

Η διαδικασία

Σε ένα ζεστό τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε σησαμέλαιο και καβουρδίζουμε το σουσάμι.


Και μετά ρίχνουμε το μοσχάρι και στην πορεία προσθέτουμε: το κρεμμύδι, το κόλιανδρο και ανακατεύουμε.


Στη συνέχεια ρίχνουμε το μπρόκολο, το καρότο, την κόκκινη πιπεριά και το λάχανο. Προσθέτουμε λίγο τζίντζερ τριμμένο, λίγο μέλι, λίγο σόγια και τεριγιάκι.


Ανακατεύουμε καλά για να πάνε όλα τα υλικά παντού στο τηγάνι.


Παράλληλα έχουμε ρίξει τα noodles σε ζεματιστό νερό. Και μόλις το μοσχαράκι έχει ψηθεί, προσθέτουμε και τα noodles στο τηγάνι. Σε τρία λεπτά η συνταγή είναι έτοιμη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου