Αγαπημένο χειμερινό πεντανόστιμο φαγάκι..
Υλικά
5 - 6 μερίδες
1 κιλό χοιρινό σπάλα
5-6 πράσα
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
1/4 ματσάκι σέλινο
Μια κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη σελινόριζα
2 σκελίδες σκόρδο
2 κύβοι (ένα βοδινό κι ένα λαχανικών)
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι - πιπέρι
1 αυγό
1 λεμόνι
Οδηγίες μαγειρέματος
50' - 60'
1
Σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, θωρακίζουμε το κρέας μας και το αφαιρούμε σε κάποιο σκεύος.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια (φρέσκα - ξερό) αφού τα ψιλοκόψαμε, το σέλινο, την ψιλοκομμένη σελινόριζα (μια κουταλιά της σούπας), στον ζωμό που άφησε το κρέας, και ταυτόχρονα ζεσταίνουμε έναν βραστήρα νερό.
Αφού μαραθούν λίγο τα υλικά μας, ρίχνουμε τα τεμαχισμένα πράσα, κι ανακατεύουμε ελαφρά. Πέντε λεπτά αργότερα συμπληρώνουμε και το κρέας. Ρίχνουμε έναν κύβο βοδινού - κι έναν κύβο λαχανικών, αλάτι - πιπέρι.
4
Ρίχνουμε και το ζεστό νερό να σκεπάσει σχεδόν, και αφού πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά κι αφήνουμε περίπου 45 - 50΄ χωρίς καπάκι. Αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγο ψιλοκομμένο άνηθο κατά την βράση, προς το τέλος.
5
Παίρνουμε μια κουτάλα ζωμό από το φαγητό μας σε ένα μπλέντερ, ρίχνουμε τον χυμό ενος λεμονιού, ένα αβγό (χωρίς το τσόφλι :) ) και χτυπάμε το αβγολέμονό μας. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας, λίγο λίγο. Προσοχή εδώ, μην κόψει..
6
Τρώγεται ζεστό για να απολαύσουμε τις γεύσεις..! (όχι καυτό) Καλή επιτυχία, δοκιμάστε το και θέλω τα σχόλιά σας..

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου