Η ανακοίνωση της εταιρείας
Η Maran Tankers Management Inc., διαχειρίστρια εταιρεία του υπό Ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιου MARAN HOMER (IMO No. 9761372), αναφέρει πως σήμερα, 14 Μαρτίου, περί τις 04:35 τοπική ώρα (01:35 GMT) και ενώ το πλοίο έπλεε εκτός Ρωσικών χωρικών υδάτων, αναμένοντας εντολή να εισέλθει στο Caspian Pipeline Consortium (CPC) Terminal στο Novorossiysk της Ρωσίας, όπου θα παραλάμβανε φορτίο Καζακικού αργού πετρελαίου, χτυπήθηκε από άγνωστο αντικείμενο.
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί και το πλήρωμα είναι ασφαλές. Σημειώθηκαν μόνο μικρές υλικές ζημιές στο κατάστρωμα και στον εξοπλισμό καταστρώματος του πλοίου. Το δεξαμενόπλοιο ήταν άφορτο και δεν υπάρχει περιβαλλοντική ρύπανση. Έχει ήδη αποπλεύσει από το Novorossiysk.
Κικίλιας: Aπαράδεκτη και πολύ επικίνδυνη η στοχοποίηση των πλοίων με ελληνική σημαία
Ο υπουργός Ναυτιλίας Βασίλησς Κικίλιας είπε πως έχει ενημερώσει τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών και τόνισε: «Εκεί που πιστεύουμε ότι υπάρχει το πρόβλημα θα διαμαρτυρηθούμε εντόνως και στο επίπεδο του ευρωπαϊκού συμβουλίου και όπου πρέπει. Είναι απαράδεκτη και πολύ επικίνδυνη η στοχοποίηση των πλοίων με ελληνική σημαία και ελληνόκτητων πλοίων που είναι νομίμως ναυλωμένα».
Παραμένει να επιβεβαιωθεί εάν το χτύπημα ήταν από μικρό πύραυλο ή drone, όπως ανέφερε.
Παράλληλα υπογράμμισε ότι η εμπορική ναυτιλία θα πρέπει να παραμένει εκτός πολεμικών συγκρούσεων και γεωπολιτικών αντιπαραθέσεων, καθώς, όπως ανέφερε, «χωρίς τη ναυτιλία δεν μπορεί να υπάρξει διεθνές εμπόριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου