Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Απριλίου 12, 2026

Ο Τραμπ απειλεί την Κίνα με δασμούς 50%, αν βοηθήσει στρατιωτικά το Ιράν

Αυστηρή προειδοποίηση στην Κίνα σε περίπτωση που το Πεκίνο προσφέρει

στρατιωτική βοήθεια στο Ιράν, απηύθυνε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ.


Ο Αμερικανός πρόεδρος απείλησε την Κίνα, έναν από τους κύριους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ, με τελωνειακούς δασμούς 50% στα εμπορεύματά της, αν το Πεκίνο βοηθήσει το Ιράν στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.


«Αν τους πιάσουμε να το κάνουν αυτό, θα φάνε δασμούς 50%, ένα ιλιγγιώδες ποσό», είπε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ στο Fox News.

«Δεν θα αφήσουμε το Ιράν να βγάζει χρήματα πουλώντας πετρέλαιο σε ανθρώπους που του αρέσουν», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει ανακοινωθεί, ο Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να μεταβεί στο Πεκίνο στις 14 και 15 Μαΐου, όπου θα συναντήσει τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ. Η προηγούμενη σύνοδος κορυφής είχε αναβληθεί εξαιτίας του πολέμου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου