Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 13, 2011

Bρετανία: Αποσύρθηκε διαφήμιση της Levi's επειδή «προτρέπει» σε... επανάσταση (vid)

Η εταιρεία Levi's αποφάσισε να αποσύρει προσωρινά τη διαφημιστική της καμπάνια στη Βρετανία, που παρουσιάζει έναν νεαρό άνδρα να αντιπαρατίθεται στις δυνάμεις καταστολής, υπό το βάρος αντιδράσεων που θεωρούν ότι τάσσεται υπέρ των ταραχών που συγκλονίζουν τη χώρα, γράφει η Guardian.



Το διαφημιστικό σποτ στα πλαίσια της πρώτης παγκόσμιας διαφημιστικής εκστρατείας της Levi Strauss, διάρκειας ενός λεπτού ακριβώς, αναρτήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Facebook και επρόκειτο να προβληθεί προσεχώς στα τηλεοπτικά δίκτυα και τις κινηματογραφικές αίθουσες της Βρετανίας.

Στη διαφήμιση ακούγεται η φράση «είσαι υπέροχος». Ο αφηγητής διαβάζει αποσπάσματα από ποίηση του Τσαρλς Μπουκόφσκι (το ποίημα «The Laughing Heart») και το σποτ τελειώνει με τις λέξεις «Βγες Μπροστά».

Οι αντιδράσεις εξαιτίας των ταραχών που συγκλονίζουν αυτές τις μέρες τη Βρετανία, ήταν ισχυρές, με την εταιρεία να αποφασίζει «για λόγους ευαισθησίας» να αποσύρει προσωρινά το σποτ από τη χώρα. Το ίδιο δεν θα ισχύσει και για τις χώρες του εξωτερικού, ενώ θα είναι διαθέσιμο και στο YouTube, όπως και στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

«Είμαστε βαθύτατα αποκαρδιωμένοι για τα πρωτοφανή γεγονότα που λαμβάνουν χώρα αυτή τη στιγμή στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχουν επηρεάσει τις κοινότητες σε όλη τη χώρα» δήλωσε εκπρόσωπος της Levi's. Στόχος του σποτ είναι να καταγράψει την αισιοδοξία των νέων και τη φιλοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον, και όχι να ενθαρρύνει Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...ταραχές, επεσήμανε.


Δείτε την επίμαχη διαφήμιση:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου