Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 22, 2011

Χωματερή Ιθάκης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Ήμουν μόνιμος κάτοικος Ιθάκης, τώρα λόγω υποχρεώσεων, όχι. Ερχόμενος για διακοπές παρατήρησα στη διαδρομή μου...


Από Βαθύ για Σταυρό λίγο μετά την περιοχή του Μπροστά Αετού (παραλία) ότι υπάρχει έντονη και μόνιμη "μοσκοβολιά" καμμένων σκουπιδιών.

Ρωτώντας φίλους μου, μόνιμους κατοίκους, έμαθα ότι εδώ και πολλούς μήνες είχε πιάσει φωτιά η χωματερή του νησιού και ακόμα έχει ενεργές εστίες. Επειδή βρίσκεται σε ένα τεράστιο λάκκο μου είπαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς. Αλλά η μόλυνση του περιβάλλοντος είναι μόνιμη, και για την ατμόσφαιρα (δημόσια υγεία κτλ) και για τα υπόγεια ύδατα του νησιού που έχει εξ αρχής έλλειψη.

Να σας πω την αλήθεια δε γνωρίζω της προσπάθειες του δήμου για το πρόβλημα αυτό, αλλά σας φαίνεται λογικό; Πόσες ασθένειες μπορεί να έχουν αιτία την καύση σκουπιδιών, άραγε; Εν μέσω τουριστικής περιόδου, απορώ που δεν έχει γίνει κάποια παρατήρηση εδώ και καιρό. Υπάρχει πλήρη αδιαφορία ή έχουμε κατάσταση εκτός ελέγχου; Κάποια υπηρεσία υπάρχει αρμόδια;



Αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου