Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 05, 2011

Το Facebook μας παρακολουθεί ακόμα κι αν διαγράψουμε το προφίλ;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Μετά τον «σάλο» που είχε ξεσπάσει με τα cookies... κατασκόπους του Facebook που προδίδουν ανά πάσα στιγμή... τις κινήσεις των χρηστών ακόμα και μετά το log out, τώρα ο «γίγας» του Διαδικτύου κατηγορείται ότι «παρακολουθεί» τους users ακόμα κι αν διαγράψουν τον
λογαριασμό τους!


Όπως αναφέρει η Bloomberg, η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων του Αμβούργου (HDPA) υποψιάζεται πως το δημοφιλές site ακολουθεί τα «ίχνη» των χρηστών κατά τέτοιο τρόπο που έρχεται σε αντίθεση με τους γερμανικούς νόμους.

«Υπάρχουν υποψίες ότι το Facebook 'παρακολουθεί' τους χρήστες ακόμα κι αν αυτοί ακυρώσουν τον λογαριασμό τους. Αυτό μπορεί να κρατήσει ακόμα και δύο χρόνια αφότου διαγραφεί το προφίλ, κάτι που αντιβαίνει στους νόμους της Γερμανίας», αναφέρει ο Johannes Caspar, εκπρόσωπος της HDPA.
Σε ανακοίνωση που απεστάλη μέσω e-mail από την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης στην εφημερίδα, αναφέρεται ότι όντως παραμένουν κάποια cookies μετά τη διαγραφή του προφίλ όμως δεν χρησιμοποιούνται ως αρχεία ανίχνευσης αλλά για λόγους ασφαλείας σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να χακάρει τον λογαριασμό του εκάστοτε user.

pamepreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου