Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 16, 2012

Περιφέρεια Αττικής: Απαραίτητοι όλοι οι υπάλληλοι-Θα καλύψουμε τη μισθοδοσία τους

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...από το Γραφείο Τύπου

Την πρότασή του να καλύψει η Περιφέρεια Αττικής έπειτα από τροποποίηση του προϋπολογισμού της - από το αποθεματικό της και όχι από χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού - το κόστος μισθοδοσίας των υπαλλήλων της Περιφέρειας που εμπίπτουν... στο καθεστώς διαθεσιμότητας βάσει του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016, κατέθεσε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, σε ψήφισμα που εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της χθεσινής του Συνεδρίασης, παρουσία αιρετών και εργαζομένων. Ταυτόχρονα, ο Περιφερειάρχης Αττικής ξεκαθάρισε ότι θα υπογράψει μόνο όσες διαπιστωτικές πράξεις ζητηθούν από τους ίδιους τους εργαζομένους και ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν θα προχωρήσει σε καμία κατάργηση οργανικής θέσης.

Αναλυτικά: 

ΨΗΦΙΣΜΑ 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ 

σχετικά με τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου της Περιφέρειας Αττικής 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής δηλώνει ότι είναι αντίθετο στις απολύσεις υπαλλήλων και ειδικά της Περιφέρειας Αττικής, τη στιγμή που συνεχώς μεταβιβάζονται σε αυτή πρόσθετες αρμοδιότητες από το Κράτος χωρίς τους αντίστοιχους πόρους και αποφασίζει ομόφωνα: 

· Ζητά από την Κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της για τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων. 

· Οι εργαζόμενοι που τίθενται σε διαθεσιμότητα στην Περιφέρεια Αττικής είναι απαραίτητοι, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, όταν μάλιστα υπάρχει και μεγάλη έλλειψη προσωπικού την οποία επέφερε ο Νόμος του Καλλικράτη. 

· Η Περιφέρεια Αττικής θα παράσχει πλήρη νομική στήριξη στους εργαζομένους σε συνεργασία με τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις. 

· Η Περιφέρεια Αττικής δεν θα προχωρήσει σε καμία κατάργηση οργανικής θέσης. 

· Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής δεν αποστέλλει στα αρμόδια Υπουργεία και κυβερνητικά όργανα καμία λίστα με ονόματα εργαζομένων που απειλούνται με διαθεσιμότητα και απόλυση. 

· Ο Περιφερειάρχης Αττικής θα υπογράψει μόνο όσες διαπιστωτικές πράξεις ζητηθούν από τους ίδιους τους εργαζομένους. 

· Ο Περιφερειάρχης Αττικής από το θεσμικό ρόλο του Προέδρου της ΕΝ.Π.Ε. να αναλάβει πρωτοβουλία για το συντονισμό ενεργειών με συλλογικά όργανα των Δήμων και των Περιφερειών, καθώς και τους εργαζομένους τους, ώστε να μην υπάρξουν απολύσεις. 

· Ο Περιφερειάρχης Αττικής μαζί με διαπαραταξιακή επιτροπή θα ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων. 

· Στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής να κληθούν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Στυλιανίδης, καθώς και ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Μανιτάκης, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική ενημέρωση και διάλογος. 

Επίσης το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αποφασίζει κατά πλειοψηφία : 

· Η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει τη δέσμευση να καλύψει τις αποδοχές των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων της για όσο χρόνο διαρκεί το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 όχι από ΚΑΠ αλλά από δικά της έσοδα και θα προχωρήσει άμεσα σε αντίστοιχη τροποποίηση του προϋπολογισμού της. 

ΚΑΤΑ ψήφισαν οι παρατάξεις ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - Ε.Ε. Δ.Ν.Τ. 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, μεταξύ άλλων δήλωσε: 

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αδικία από εκείνη που δείχνει την πόρτα εξόδου σε έναν εργαζόμενο. Η στιγμή είναι εξαιρετικά δύσκολη και πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι χωρίς όπλα, με ευχολόγια και κατάρες δεν λύνεται το πρόβλημα. 

Θα πολεμήσουμε το σύστημα της γραφειοκρατίας μέσα από τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, της συνοχής, της αξιοκρατίας, του διαλόγου και της νομιμότητας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου