Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Δεκεμβρίου 29, 2012

Τατούλης:Να διαλυθούν οι καταυλισμοί Ρομά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Να διαλυθούν όλοι οι καταυλισμοί Ρομά στην Πελοπόννησο, ζήτησε ο περιφερειάρχης από την αστυνομία  ζήτησε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.

 «Ζήτησα από τον αρχηγό της αστυνομίας στην Πελοπόννησο να διαλυθούν όλοι οι υφιστάμενοι καταυλισμοί των Ρομά στην Πελοπόννησο» τόνισε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στα φαινόμενα λεηλασίας που παρατηρούνται. «Διαφορετικά –συνέχισε- η περιφέρεια θα λάβει πολιτικές αποφάσεις αντιμέτρων στην κυβέρνηση εφόσον δεν ληφθούν οι αναγκαίες ενέργειες», πρόσθεσε.

Όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες στην Τρίπολη η διαδικασία αντιμετώπισης του προβλήματος και η σύγκληση διεθνούς επιτροπής για τη δημιουργία προγραμμάτων επανένταξης των Ρομά με τη συμμετοχή και της αρμόδιας Ευρωπαίας επιτρόπου.

 Ο κ. Τατούλης επεσήμανε ότι «δεν μπορεί να επιμεριζόμαστε το κόστος καταστροφής της περιφέρειας αφήνοντας τους Ρομά να λεηλατούν τις αγροτικές και τις μεταποιητικές επενδύσεις» και πρόσθεσε: «Η επένδυση φωτισμού της Ακροκορίνθου, ένα έργο κόστους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ που υλοποιήθηκε επί υπουργίας μου στο υπουργείο Πολιτισμού, έχει ολοκληρωτικά λεηλατηθεί από τους Ρομά. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε παραπέρα την ιστορία αυτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου