Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 18, 2016

Οι απίστευτοι μπλε αμμόλοφοι του Άρη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Εκπληκτική νέα εικόνα της NASA από τον πλανήτη Άρη, αποκαλύπτει μπλε και λευκούς αμμόλοφους!

Η εικόνα δείχνει ραβδώσεις διαφόρων αποχρώσεων του μπλε, στην περιοχή που είναι γνωστή ως Nili Fossae. Οι αμμόλοφοι, σχηματίσθηκαν σε φαράγγι, και ίσως είναι μία ακόμη ένδειξη πως κάποτε κυλούσε εκεί νερό.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι ραβδώσεις αυτές απεικονίζουν μια χρονολογική στοίβαγμα των ιζημάτων, με τα νεότερα στρώματα άμμου και άλλων υλικών που μεταφέρθηκαν από ανέμους, να καλύπτουν εν μέρει τα βράχια που βρίσκονται από κάτω.
Η περιοχή Nili Fossae είναι υποψήφια για μια μελλοντική ρομποτική αποστολή, και οι ερευνητές λένε ότι τα διάφορα χρώματα και οι αποχρώσεις των πετρωμάτων αποκαλύπτουν αλλαγές στη σύνθεση του ιζήματος στην επιφάνεια του πλανήτη.

Οι φασματικές μετρήσεις των τηλεσκοπίων δείχνουν μια αφθονία αργιλικών ορυκτών διαφόρων τύπων, τα οποία, μαζί με άλλα ιζήματα που ανιχνεύθηκαν στον χώρο, συνήθως προέρχονται από νερό.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι διαφοροποιήσεις σε αυτά τα στρώματα αποκαλύπτουν ότι το περιβάλλον του Άρη δεν ήταν αυτό που βλέπουμε, αλλά έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές.

(με πληροφορίες από Daily Mail / Photo Credit NASA/JPL-Caltech/Univ. of Arizona)



snoopit24.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου