Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 24, 2016

Ντόναλντ Τραμπ σε Αλέξη Τσίπρα : Τι Μού Τα Λές Όλα Αυτά Σε Μένα! Πέστα Καλύτερα στον Πούτιν Και Στην ΕΕ Να Σε Βοηθήσουν;



Ένας Τέλειος Διαφορετικός Τηλεφωνικός Διάλογος Τραμπ-Τσίπρα, Απο Αυτον Που Μας Περιγράφουν Τα ΜΜΕ! Ψέματα-Αλήθεια-Σενάρια;


Τηλεφωνική επικοινωνία με τον εκλεγμένο πρόεδρο τον Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.


Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών έγινε με πρωτοβουλία του Ντόναλντ Τραμπ, αλλα ανεπιβεβαίωτα σενάρια κανουν λόγο για το αντίθετο, οτι, ο Τσίπρας κάλεσε τηλεφωνικά τον Τραμπ, για να τον ενημερώσει κύριος για τα εθνικά μας προβλήματα!


Ο Τσίπρας είναι έντονα προβληματισμένος με την Τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο,τις δηλώσεις Ερντογάν, περι αμφισβήτησης της συνθήκης της Λωζάνης, αλλα και το αδιέξοδο στις συνομιλίες για το Κυπριακό, και φέρεται να θέλησε να ενημερώσει τον Τραμπ, που υπόψη, διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Ερντογάν, πας και μπορέσει να μεσολαβήσει, και να κατευνάσει λιγο την Τουρκία!



Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ( πάντα,και με κάθε επιφύλαξη για Κυβερνητική προπαγάνδα ) με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, περίπου 20 λεπτά διήρκεσε η συνομιλία του Τσίπρα με τον Τραμπ, με τον εκλεγέντα πρόεδρο της Αμερικής να δηλώνει στον πρωθυπουργό, ότι είναι θερμός υποστηρικτής της Ελλάδας και του ελληνικού λαού, και στηρίζει τις προσπάθειες της χώρας να βγει από την κρίση.


Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, στο πλαίσιο της συνομιλίας τους τονίστηκε ο κρίσιμος ρόλος της Ελλάδας για την ειρήνη και ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής, διαίτερα σε μία περίοδο αυξανόμενης αποσταθεροποίησης, καθώς και οι σημαντικές προσπάθειες που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός για την αντιμετώπιση τόσο της οικονομικής, όσο και της προσφυγικής κρίσης, αλλα για συνομιλία που αφορούν τα εθνικά μας θέματα, τσιμουδιά απο το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού!



Ο Ντ. Τραμπ ανέφερε στον Α. Τσίπρα πως θα ήταν τιμή του μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, κάποια στιγμή να συναντηθούν κι απο κοντά, (Σύμφωνα πάντα με κυβερνητικές πηγές ). Ναι ,μονο για Τσάι δεν τον κάλεσε ο Τραμπ τον Τσίπρα, λες και δεν θυμάται : Όταν ο Τσίπρας δήλωνε για τον Τραμπ: «Ελπίζω να μην μας βρει κι αυτό το κακό»


Τον περασμένο Μάρτιο ο Έλληνας πρωθυπουργός σε ομιλία του στο διεθνές συνέδριο υπό τον τίτλο «Συμμαχία ενάντια στην λιτότητα, για την δημοκρατία στην Ευρώπη», αναφερόμενος στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ, ειπε «Ποιος θα πίστευε ότι φαβορί των Ρεπουμπλικάνων στις ΗΠΑ θα ήταν ο Τραμπ, με όλα όσα σηματοδοτεί αυτή η υποψηφιότητα. Ελπίζω να μην μας βρει κι αυτό το κακό, να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας. Ακούστε το απόσπασμα





Πάντος τα σενάρια και η ανεπιβεβαίωτες πηγές κανουν λόγο, για ένα ψυχρό και τυπικό τηλεφωνικό διάλογο των δυο ανδρών, με τον Ντ. Τραμπ να λεεί στον Τσίπρα οσον αφορά τα εθνικά μας θέματα, οτι,ειναι καλυτερα να απευθυνθεί καλύτερα στην Ευρωπαικη Ενωση,οπου και ανήκουμε,γιατι τα σύνορα μας,ειναι και σύνορα της ΕΕ; Και παρότρυνε τον Τσίπρα να ενημερώσει και τον Πούτιν;

Αρθρο Σπυρος Πριφτης  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου