Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Το καλύτερο και ομορφότερο Αλογο στον Κόσμο που η ιστορία των Βεδουίνων λέει οτι δημιουργήθηκε από τους τέσσερις ανέμους.


Το Αραβικό Αλογο ειναι το καλύτερο και ομορφότερο Αλογο στον Κόσμο.Είναι η ράτσα που έχει βελτιώσει και εξευγενίσει σχεδόν τις περισσότερες ράτσες από κάθε άλλο άλογο .
Προέρχεται από την Μέση Ανατολή και την Αίγυπτο.Σύμφωνα με καταγεγραμμένες πηγές, η ράτσα αυτή επιβιώνει επί 5000 και πλέον χρόνια. Οι Αραβικοί ίπποι εκτρέφονται σήμερα σχεδόν σε όλο τον κόσμο.

Φημίζονται εδώ και αιώνες , για τα ανεξάντλητα αποθέματα αντοχής τους και την ικανότητά τους να επιβιώνουν στις αντίξοες συνθήκες της ερήμου.

Οι Αραβικοί ίπποι είναι πολύ έξυπνοι με αντίληψη , ευαίσθητα, ευγενικά και στοργικά με τους ανθρώπους και τα άλλα ζώα , ικανά να σκέφτονται λύσεις σε καταστάσεις.
Τα Αραβικά είναι καλά άλογα για οικογένεια χάρη στην στοργική τους φύση. Όσοι τα θεωρούν δύσκολα είναι επειδή προσπάθησαν να τα αναγκάσουν να κάνουν κάτι παρά την θέληση τους. Είναι εξαιρετικά θαρραλέα και κάνουν τα πάντα για κάποιον που εμπιστεύονται. Επίσης είναι εξαίρετο για κάθε είδους ιππασίας .
Η θρυλική τους αντοχή τα κάνει θαυμάσια άλογα ιππασίας μεγάλων αποστάσεων


ΙΣΤΟΡΙΑ

Η Ιστορία των Βεδουίνων λέει ότι ο Αλλάχ δημιούργησε το αραβικό άλογο από τους τέσσερις ανέμους.
Συγγενικό με το αραβικό άλογο είναι το βερβερικό άλογο. Προέρχεται από επιμειξία αραβικής και βερβερικής γενιάς. Έχει μεγάλη αντοχή και είναι επίσης γρήγορο άλογο. Στην αρχαιότητα, κατά την εποχή του Αννίβα, φημιζόταν ως το καλύτερο πολεμικό άλογο.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ύψος
1.44-1.54 μ.

Χρώμα
Το κυρίως χρώμα των Αραβικών είναι το καστανό , κανελί , λευκό και σπανιότερα μαύρο. Πολύ συχνά έχουν λευκά σημάδια στα πόδια κι στο κεφάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου