Υλικά
1.5 ώρα
400 γρ αλεύρι
2 κγ ξηρή μαγιά
1 κγ κοφτό αλάτι
130 γρ νερό
120 γρ ελαιόλαδο
100 γρ μέλι ή 150 γρ ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
Γαρύφαλλο
3 κσ σταφίδες
2 κγ κονιάκ
1 κγ κανέλα
Οδηγίες μαγειρέματος
- 1
Αρχικά σε ένα μπολ φτιάχνουμε τη γέμιση, ανακατεύουμε τις σταφίδες με το κονιάκ και την κανέλα και αφήνουμε στην άκρη. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και καρύδια, εγώ δεν έβαλα.
- 2
Ζεσταίνουμε το νερό με το ξύλο κανέλας και αφού βράσει το αφήνουμε στην άκρη να γίνει χλιαρό. Αυτό θα δώσει γεύση και εκεί διαλύουμε τη μαγιά.
- 3
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι. Κάνουμε μια γούβα και προσθέτουμε τη μαγιά που έχουμε διαλύσει στο κανελόνερο.
- 4
Προσθέτουμε το μέλι, το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει. Αν τα θέλετε πιο γλυκά βάζετε ζάχαρη αντί για μέλι.
- 5
Σκεπάζουμε τη ζύμη και τοποθετούμε κάπου ζεστά για 1 ώρα να φουσκώσει.
- 6
Έπειτα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώνουμε λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα.
- 7
Χωρίζουμε σε ίσα μπαλάκια και τα δίνουμε σχήμα από ανθρωπάκι. Βάζουμε μέσα λίγη από τη γέμιση και πλάθουμε χεράκια σαν του Λάζαρου με ένα κορδόνι ζύμης.
- 8
Επαναλαμβάνουμε με όλα τα μπαλάκια ζύμης. Προσθέτουμε γαρύφαλλο για ματιά και τα βάζουμε απλωτά στο ταψί.
- 9
Ψήνουμε περίπου 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν! Καλό Πάσχα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου