Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του ----Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων .

Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Το ιστορικό ροκ φεστιβάλ το καλοκαίρι του 84 στο Ακτιο με τα μεγαλύτερα ονόματα της ροκ σκηνής!


Νίκος Πορτοκάλογλου, επί σκηνής. Άκτιο 1984.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Νίκος Πορτοκάλογλου, επί σκηνής. Άκτιο 1984.Η ροκ σκηνή στην Ελλάδα,
διατηρεί στην μνήμη της, το φεστιβάλ
που έγινε
στο Άκτιο (Πρέβεζα) στις 21
και 22 Ιουλίου
του 1984.Το φεστιβάλ,
στα χρόνια που ακολουθούν, μυθοποιείται (δικαίως) τόσο πολύ,
που για πολλούς, θεωρείται
το ελληνικό Woodstock.Ιθύνων νους, ήταν ο ζωγράφος Δημήτρης Γενιάς (RIP), που είχε την μεγάλη τιμή, να καταγραφεί σαν ο διοργανωτής και εμψυχωτής, του πρώτου και καλύτερου Ροκ Φεστιβάλ στην Ελλάδα.

Είναι η πρώτη φορά που το πραγματικά βαρύ πυροβολικό της ροκ και νιουγουέηβ σκηνής, θα ενωθεί σε ένα διήμερο μουσικής, αγάπης και ροκ προβληματισμού. Από το φεστιβάλ, λείπει ο Δημήτρης Πουλικάκος, αλλά και χωρίς αυτόν, υπάρχει τέτοια ενέργεια, λάμψη και δύναμη που τα γεγονότα εκείνου του Ιουλίου, μπαίνουν στην μυθολογία της ελληνικής ροκ ιστορίας.


Τζίμης Πανούσης. Εμφανίστηκε με φουστανέλα και κόκκινες τιράντες, με σφυροδρέπανα.Το Φεστιβάλ στην Πρέβεζα, ξεπερνά σε σημαντικότητα ακόμη και τη Συναυλία της Βροχής και είναι ότι καλύτερο και μαγικό έδωσε η ροκ σκηνή στην Ελλάδα.Είναι κρίμα, που ακόμα, δεν έχει βρεθεί εταιρεία, να βγάλει σε δίσκο, τον ήχο, εκείνων των ημερών.


Νίκος Παπάζογλου, πάιζει για μια παρέα φίλων.


Νίκος Παπάζογλου, επί σκηνής, μόλις έχει δεχτεί μπουκάλι μπύρας (διακρίνεται το τραύμα, κοντά στο μάτι)Σε αυτό το φεστιβάλ,
γίνεται αποδεκτός με χειροκροτήματα,
και ο Νίκος Παπάζογλου.
Ένας όμως κουφιοκεφαλάκης από τους ακροατές,
τον θεωρεί αταίριαστο στο ροκ χώρο, και πετάει μια μπύρα,
που τον τραυματίζει
στο πρόσωπο, πολύ κοντά στο μάτι.
Ο Νίκος, δεν λέει τίποτα, σκουπίζει το αίμα και συνεχίζει το τραγούδι.
Στις δύο αυτές ημέρες, εμφανίζονται πρόσωπα και γκρουπ πολύ σημαντικά, όπως Φατμέ, Παύλος Σιδηρόπουλος, με σχήμα των Απροσάρμοστων, Μουσικές Ταξιαρχίες, Σύνδρομο, Λήτης, Βαγγέλης Γερμανός, Παντελής Δεληγιαννίδης, για να αναφέρω μόνο μερικά ανάμεσα σε άλλα, επίσης σημαντικά.Εμφανίζονται επίσης και σχήματα του New Wave (Magic De Spell, Viridian Green).Νίκος Πορτοκάλογλου, επί σκηνής. Άκτιο 1984.Εμφανίζονται επίσης και σχήματα του New Wave (Magic De Spell, Viridian Green).Παύλος Σιδηρόπουλος και Οδυσσέας Τσάκαλος, κρατούν τον ρυθμό, ενώ τραγουδά ο Νίκος Παπάζογλου.


Δήμος Μούτσης, Ροζαλία και Λάου Λάου, επί σκηνής.


Βαγγέλης Γερμανός, επί σκηνής.


Ο γενειοφόρος Δημήτρης Παπαχρήστος (βασικός εκφωνητής στον σταθμό των φοιτητών, στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, Νοε 1973)ΦΩΤΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΑΛΟΥΚΑΣ
ΠΗΓΗ http://freedomgreece.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου