Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 08, 2017

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Αυτή την απάντηση μπορεί να τη δώσει εύκολα η Τράπεζα της Ελλάδας, αλλά δυστυχώς, ακόμα και η κυβέρνηση δεν μπορεί να το ζητήσει, αφού η ΤτΕ δεν είναι ελληνική τράπεζα, αλλά παράρτημα στην Ελλάδα της ΕΚΤ με ξένους μετόχους.


Πως μπορεί να δοθεί η απάντηση; Απλά μερικές προσθαφαιρέσεις, μπορούν να μας δώσουν μια πρώτη γενική εικόνα της κατάστασης, η οποία θα μας δείξει αν θα πρέπει να προχωρήσουμε την έρευνα ή να σταματήσουμε να βαυκαλιζόμαστε. .

Αν πάρουμε ένα έτος ως έτος βάσης (π.χ. το 1974, το 1981, το 2004 κ.λ.π.) και από εκεί και μετά προσθέσουμε όλα τα έκτοτε δάνεια μέχρι σήμερα, τα πακέτα Ντελόρ, τα ΜΟΠ (μόνο τα ΜΟΠ ήταν 160 δις) και την εισροή συναλλάγματος και αφαιρέσουμε τα χρήματα που πήγαν για εξόφληση τοκοχρεολυσίων καθώς και τα ελλείμματα του εμπορικού ισοζυγίου, τότε το αποτέλεσμα που θα προκύψει, εάν είναι θετικό θα είναι χονδρικά το χρήμα που θα έπρεπε να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Αν είναι αρνητικό, αν δηλαδή πληρώσαμε περισσότερα για τοκοχρεολύσια και για εισαγωγές σε σχέση με τις εξαγωγές, τότε δεν έχει σημασία η περαιτέρω έρευνα. Τότε θα μπορούσε να πει κάποιος ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε», έστω και αν στην πραγματικότητα κάποιοι έφαγαν το ψαχνό και κάποιοι τα κοκαλάκια.

Η ΤτΕ λοιπόν μπορεί να δώσει άνετα αυτές τις απαντήσεις στο πιο πάνω ερώτημα, για το «που πήγαν τα λεφτά;». Πέρα από αυτό, η συντριπτική πλειοψηφία των χρημάτων που έφυγε στο εξωτερικό (ακόμα και τα εμβάσματα των αλλοδαπών μεταναστών) έφυγαν μέσα από τράπεζες και προφανώς η ΤτΕ έχει όλες αυτές τις αποστολές χρημάτων τόσο ως αξίες όσο και ως συγκεκριμένα ονόματα. Επομένως, με την πιο πάνω έρευνα μπορούμε να έχουμε και απάντηση στο τι έγιναν τα χρήματα, αλλά και στο ερώτημα πόσα βγήκαν στο εξωτερικό και από ποιους.

Αν η ΤτΕ ήταν ελληνική κάτω από τις εντολές της ελληνικής κυβέρνησης, αυτό θα ήταν μια εύκολη δουλειά ολίγων ημερών. Επειδή όμως η ΤτΕ δουλεύει στα πλαίσια και με τους κανόνες της παγκοσμιοποίησης, όπου τα εθνικά κράτη δεν έχουν δικαίωμα να ελέγχουν τις μεταφορές κεφαλαίων, τότε κι εμείς ποτέ δεν θα μάθουμε τι μας έχει συμβεί και αδίκως κάποιοι πωλούν ανέξοδη προπαγάνδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου