Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 17, 2017

«Αυγή»: Τσαλαβουτώντας στο βούρκο του αντικομμουνισμού

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ο έρωτας, ο βήχας και ο αντικομμουνισμός δεν κρύβονται. Στην περίπτωση της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, της «Αυγής», το αντικομμουνιστικό δηλητήριο συνεχίζει να ρέει άφθονο μέσα από τις...σελίδες της. Λίγες μόλις εβδομάδες μετά την άθλια επίθεση της ενάντια στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση- όπου έφτανε στο σημείο να αμφισβητεί το δικαιώμα των εργαζομένων στην απεργία- η «Αυγή» προβαίνει σε νέο «χτύπημα». Αυτή τη φορά, σε ένα άρθρο-σούπα με τίτλο «Οι ακραίες ιδεολογίες ονειρεύονται μεγάλο, όχι ανεπτυγμένο κράτος», αναπαράγει τη γνωστή ανιστόρητη«θεωρία των δύο άκρων», επιχειρώντας να ταυτίσει τον φασισμό-ναζισμό με τον σοσιαλισμό του 20ου αιώνα.

«Το μίσος που χωρίζει τις ιδεολογίες της Άκρας Δεξιάς και της Άκρας Αριστεράς δεν είναι μίσος πολιτικό, ούτε ταξικό. Είναι μίσος θρησκευτικό. Προκύπτει μάλιστα περισσότερο από τις ομοιότητες και λιγότερο από τις διαφορές τους. Οι ιδεολογίες τους στην πραγματικότητα είναι “κοσμικές” θρησκείες. Οι παλιές θρησκείες είχαν στο κέντρο τους τον Θεό, οι νέες θρησκείες του φασισμού και του σταλινικού κομμουνισμού είχαν στο κέντρο τους το κράτος.» Αυτά γράφει, μεταξύ άλλων «βαθυστόχαστων», ο αρθρογράφος της «Αυγής», αναπαράγοντας ουσιαστικά το αντιδραστικό ιδεολογικό οπλοστάσιο της αστικής προπαγάνδας.
Κάνοντας λόγο για «εκατομμύρια θύματα του σταλινισμού», η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ παίρνει την σκυτάλη από τους «Φαήλους» και τους «Κασιμάτηδες» στην προσπάθεια κατασυκοφάντησης της ΕΣΣΔ και του Σοσιαλισμού του 20ου αιώνα. Διότι, ακριβώς σε αυτό στοχεύει ο αρθρογράφος της «Αυγής»: να χτυπηθεί η υπόθεση του σοσιαλισμού-κομμουνισμού και να συκοφαντηθούν οι κατακτήσεις του σοσιαλιστικού συστήματος. Επειδή όμως ντρέπεται να το πει ευθέως, καταφεύγει στη γνωστή- δημοφιλέστατη σε οπορτουνιστικούς και σοσιαλδημοκρατικούς κύκλους- τακτική του «αντισταλινισμού». Παλιά μου τέχνη κόσκινο είναι βέβαια για την «Αυγή» τέτοιες πρακτικές: δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο γνωστός «σταλινολόγος», αρθρογράφος της εφημερίδας Βλάσης Αγτζίδης επαναλάμβανε τη γκεμπελική προπαγάνδα για την σφαγή στο Κατίν, αποδίδοντας στην ΕΣΣΔ ένα έγκλημα που διέπραξαν οι Ναζί.
Η χυδαιότητα και η ξετσιπωσιά με την οποία η «Αυγή» επιχειρεί μέσα από λιβελογραφήματα να χτυπήσει το εργατικό-λαϊκό κίνημα και τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό, είναι ενδεικτική της βρώμικης δουλειάς που έχει αναλάβει να βγάλει σε πέρας για λογαριασμό του κεφαλαίου. Τι άλλο, βέβαια, θα μπορούσε να περιμένει κάποιος από την εφημερίδα του κόμματος που αποδείχθηκε ότι πιο εκφυλισμένο και συμβιβασμένο εμφανίστηκε στις γραμμές της ταξικής πάλης τις τελευταίες δεκαετίες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου