Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του .

Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

Η Jane Austen είχε κι εκείνη ένοχες απολαύσεις, όπως όλοι μας

Ένα γράμμα που θα διατεθεί σε δημοπρασία στις επόμενες ημέρες, δείχνει ότι το γούστο της νοβελίστριας, Jane Austen, για μελοδραματικά μυθιστορήματα δεν είχε καταλαγιάσει ούτε δέκα χρόνια αφού τελείωσε το βιβλίο της, Northanger Abbey, μία παρωδία των Γοτθικών ρομάντζων που ήταν δημοφιλή εκείνη την εποχή.

Το γράμμα, το οποίο χρονολογείται τον Οκτώβριο του 1812, είχε σταλεί στην ανηψιά της, αν και ως παραλήπτη έχει το όνομα Rachel Hunter, συγγραφέα του βιβλίου «Lady Maclairn, the Victim of Villany», ένα βιβλίο τύπου βίπερ της εποχής.

Όπως αναφέρει ο Guardian, η Austen και η ανηψιά της, Anna Lefroy, είχαν πρόσφατα διαβάσει το βιβλίο για το οποίο η ίδια είχε Lefroy είχε πει: «δεν υπήρχε τίποτα κακό σε αυτό μόνο για κάποιον ανεξήγητο λόγο, η ίδια ιστορία για τους ίδιους ανθρώπους παρουσιάστηκε τουλάχιστον τρεις φορές». Το γράμμα της Austen κοροϊδεύει παιχνιδιάρικα τον τρόπο που είναι γραμμένο το βιβλίο και το ασυγκράτητο συναίσθημα που βγάζει. Σε ένα σημείο, μάλιστα, ικετεύει την Hunter να μιλήσει κι άλλο για την ερωτοτροπία του ζευγαριού στην οποία έχει αναφερθεί ελάχιστα η συγγραφέας.

Η κόρη της Lefroy έγραψε ότι θυμάται την μητέρα της με την θεία της να διαβάζουν το βιβλίο μαζί και να γελάνε.

Όλοι έχουμε τις ένοχες απολαύσεις μας όσον αφορά τι βλέπουμε στην τηλεόραση ή τι διαβάζουμε και η Jane Austen δεν αποτελούσε εξαίρεση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου