Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 23, 2024

Βρετανία: Σμήνος με σφήκες κατάφερε 240 τσιμπήματα σε άνδρα που τελικά επέζησε – ΦΩΤΟ

Επίθεση από σφήκες δέχτηκε ένας άνδρας στην Βρετανία. Μολονότι οι σφήκες του κατάφεραν 240 τσιμπήματα, ο άνδρας επιβίωσε.


 Περιγράφοντας την εφιαλτική του εμπειρία στο Skynews, ο 57χρονος Άντριου Πάουελ, διοργανωτής φεστιβάλ που ζει κοντά στο Μπρέκον στη Βρετανία, είπε ότι μόλις είχε επιστρέψει από μια βόλτα με το ποδήλατό του και αποφάσισε να ταΐσει τις κότες του. Τότε, όπως, αναφέρει, έγινε το κακό με τις σφήκες να ορμούν πάνω του.

ΣΦΗΚΕΣ
ο 57χρονος Άντριου Πάουελ/ΠΗΓΗ: Facebook

240 τσιμπήματα

«Μέχρι να φτάσω στην πόρτα, με είχαν καλύψει ολόκληρο. Έτρεξα και μπήκα στη μπανιέρα και μου πετούσαν νερό με κουβάδες για να φύγουν από πάνω μου». Τα σημάδια από την επίθεση ήταν κάτι παραπάνω από εμφανή, καθώς ο Πάουελ δέχτηκε όπως είπε 240 τσιμπήματα. «Η πλάτη μου ήταν σαν χαλί», αναφέρει.

Δείτε σχετική φωτογραφία

ΣΦΗΚΕΣ
ΠΗΓΗ: Facebook

Ο Πάουελ πιστεύει πιθανότατα κάποιος ντόπιος αγρότης «ενόχλησε» κάποια κυψέλη. Ο άνδρας κάλεσε έναν φίλο του ο οποίος τον μετέφερε αμέσως στην τοπική μονάδα ελαφρών τραυματισμών, και σώθηκε χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των γιατρών, καθώς έχανε κατά διαστήματα τις αισθήσεις του.

Οδηγίες προστασίας

Η συμβουλή από το αρμόδιο τμήμα υγείας για τη θεραπεία τσιμπήματα εντόμων είναι να τοποθετήσετε μια παγοκύστη τυλιγμένη σε ένα υγρό πανί για τουλάχιστον 20 λεπτά, εάν πρηστεί.

Συνιστάται, επίσης, στους ανθρώπους να διατηρούν την περιοχή ανυψωμένη εφόσον είναι εφικτό, να λαμβάνουν παυσίπονα, εάν τα τσιμπήματα είναι επώδυνα και να χρησιμοποιούν αντιισταμινικά και κρέμα υδροκορτιζόνης για να μειώσουν τον κνησμό, αλλά όχι σπιτικές θεραπείες όπως σόδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου