Η οικογενειακή παράδοση και τα κόλπα μιας μητέρας για σίγουρη επιτυχία σε ένα χριστουγεννιάτικο γεύμα
Το οικογενειακό τραπέζι την ημέρα των Χριστουγέννων αποτελεί μια παράδοση τεσσάρων γενεών για την 34χρονη Julie Connor από το Kirkby στο Merseyside. Ενώ η μαμά της Tracy φροντίζει το δείπνο, η Julie παίζει το ρόλο του μικρού βοηθού του Άγιου Βασίλη. «Έχω έναν μεγαλύτερο αδερφό και μια μικρότερη αδερφή, οπότε συνήθως είμαστε περίπου 12 άτομα στο χριστουγεννιάτικο δείπνο. Η μαμά είναι πάντα υπεύθυνη για το μαγείρεμα, οπότε εγώ είμαι η βοηθός», λέει η Julie.
«Όλοι πηγαίναμε στη γιαγιά μου, αλλά τώρα έχει παραδώσει τη σκυτάλη στη μαμά μου. Όταν είμαι εγώ υπεύθυνη για το μαγείρεμα, δεν θέλω να σκέφτονται όλοι ότι τα πιάτα είναι απαίσια σε σύγκριση με τα δικά τους, οπότε έχω σημειώσει ορισμένα πράγματα εκ των προτέρων για να μην ξεχάσω τίποτα», αποκαλύπτει η 34χρονη μητέρα.
Η Julie, η οποία είναι single μαμά του πεντάχρονου Curtis, λέει ότι με τόσους πολλούς καλεσμένους γύρω από το τραπέζι την ημέρα των Χριστουγέννων, εφαρμόζει μερικά δοκιμασμένα και αποτελεσματικά κόλπα για να φτιάξει μια γευστική γαλοπούλα χωρίς άγχος.
Τα 4 κόλπα της Julie για τέλεια γαλοπούλα χωρίς άγχος τα Χριστούγεννα
Αυτά είναι τέσσερα κόλπα για να μαγειρέψετε μια νόστιμη γαλοπούλα χωρίς άγχος, σύμφωνα με την Julie Connor:
- Μαγειρέψτε τη γαλοπούλα σας κατεψυγμένη
- Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το air fryer
- Ο ζωμός είναι το μυστικό σας όπλο
- Αξιοποιήστε τα υπολείμματα φαγητού
Μαγειρέψτε τη γαλοπούλα σας κατεψυγμένη
Είναι μια μεγάλη εξοικονόμηση χρόνου όταν υπάρχουν τόσα άλλα πράγματα να γίνουν και όλα τα συνοδευτικά να προετοιμαστούν», λέει η Julie. «Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ακόμη χρόνο να φτιάξουμε σάντουιτς με λουκάνικο το πρωί των Χριστουγέννων πριν ξεκινήσουμε τη γαλοπούλα».
Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το air fryer
Για να επιταχύνετε τη διαδικασία μαγειρέματος, να εξοικονομήσετε ενέργεια και να έχετε περισσότερο χώρο στον φούρνο για όλα τα συνοδευτικά σας, δοκιμάστε να μαγειρέψετε τη γαλοπούλα σας στο air fryer.
Ο ζωμός είναι το μυστικό όπλο σας
Ο ζωμός είναι το μυστικό συστατικό της Julie για ένα λαχταριστό πιάτο. Ορκίζεται στο σπιτικό μείγμα της μαμάς της Tracy. «Φτιάχνει τον δικό της από την αρχή και δεν ανακατεύει απλώς τους χυμούς του κρέατος με αλεύρι και κύβους ζωμού, βάζει και χυμούς από τα λαχανικά. Κανείς δεν φτιάχνει ζωμό όπως εκείνη, είναι ο καλύτερος που έχω δοκιμάσει ποτέ», λέει η Julie.
Αξιοποιήστε τα υπολείμματα φαγητού
Πείτε αντίο στα μονότονα σάντουιτς και απολαύστε μια μοναδική λιχουδιά την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων. Γιατί να μην τυλίξετε τα γιορτινά υπολείμματα σε μια μαλακή τορτίγια και να φτιάξετε ένα υπέροχο τακο με γαλοπούλα; Έτσι εξασφαλίζετε ότι τίποτα δεν πάει χαμένο.
Με λίγη προετοιμασία και τις σωστές συμβουλές, μπορείτε να φτιάξετε μια ζουμερή και γευστική γαλοπούλα που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου