Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 24, 2010

"(Μικρό) Περιστατικό προς (Μεγάλο) Προβληματισμό"

Κεντρικό Πάρκο Παπάγου, Κυριακή 23 Μαΐου, ώρα περίπου 7 το απόγευμα.




Το πάρκο γεμάτο κόσμο, με παιδάκια που κάνουν ποδήλατο, μαμάδες με μωράκια στα καρότσια κάνουν βόλτα κλπ…...





Η κατάσταση εμπρός στη γνωστή καφετέρια στο κέντρο του πάρκου (δυστυχώς) συνηθισμένη εδώ και χρόνια…Τουλάχιστον 6-8 μηχανές μεγάλου κυβισμού (και όγκου) παρκαρισμένες ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ και κινητικότητα από μόλις αφιχθέντα μηχανοκίνητα ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ, ΠΡΟΣ ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΘΕΣΗΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ…...



Κι ενώ σχολιάζουμε αρνητικά με τη φίλη μου και με άλλους επισκέπτες του πάρκου την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, ξαφνικά μηχανή (μεγάλου κυβισμού και όγκου) εισέρχεται σχετικά γρήγορα στο πάρκο με επιβάτες ένα ζευγάρι (φορώντας κράνη, πάλι καλά….), η φίλη μου τους σταματάει, τους λέει βγείτε έξω εδώ είναι πάρκο κλπ…, κάνουν την γνωστή ανόητη ερώτηση – μα οι άλλοι γιατί πάρκαραν ? λες κι αν βλέπεις έναν μ…κα πρέπει να τρέξεις κι εσύ για να του πάρεις τα πρωτεία – και η τελική απάντηση του οδηγού (με ελαφρύ γκάζι και αποχώρηση προς τη ‘’θέση’’ που είχε τσεκάρει δίπλα στην καφετέρια) το γνωστό Νεοελληνικό ‘’ΘΑ ΠΑΩ ΟΠΟΥ ΘΕΛΩ’’ η οποία πυροδοτεί την αντίδρασή μου….



Κι ενώ τον ‘’στολίζω’’ με ένα ΄΄γαλλικό΄΄, κάνω ταυτόχρονα την διαπίστωση (μόλις πάρκαρε κι έβγαλε το κράνος) πως έχω να κάνω με νεαρό περίπου 20-25 ετών και τη φίλη του, ο οποίος παρόλη τη φασαρία, ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ να βγάλει τη μηχανή του έξω, προσπαθώντας να πιαστεί με επιχειρήματα του στυλ ‘’έχεις δίκιο αλλά δεν μου μίλησες καλά κι αν μου μιλούσες καλύτερα θα την έβγαζα κλπ… κλπ…’’ κι ενώ γινόμαστε φυσικά θέαμα στο κοινό του πάρκου… (μου θύμισε σχολείο που πιανόμασταν από το παραμικρό, για να μην παραδεχτούμε τη μ…κια μας…).



Τα πνεύματα (από την πλευρά μου) οξύνονται και για να μη χειροδικήσω (παρόλο που εκείνη τη στιγμή πολύ θα το θελα), καλώ την άμεση δράση και ενώ αναμένω περιπολικό, ‘’ω του θαύματος’’ ο νεαρός μου δείχνει φευγαλέα την ταυτότητα του όπου διαπιστώνω πως ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ….



Αντιδράσεις του αμέσως μετά :



Πρώτη : Αν δεν ακυρώσεις τη κλήση, θα σου κάνω μήνυση για εξύβριση …(σωστό από τη πλευρά του διότι τον εξύβρισα ελαφρώς μεν, ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ως προς την ουσία δε….).



Αρνούμαι κατηγορηματικά να ακυρώσω την κλήση στην άμεση δράση….



Δεύτερη : ‘’Αν δεν ακυρώσεις τη κλήση, θα έρθουν οι συνάδελφοί μου και δεν θα διαπιστώσουν παράβαση (ταυτόχρονα βγάζει τη μηχανή του ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ώστε να ‘’εξαφανιστεί το ενοχοποιητικό στοιχείο’’) και θα σε πάρουν για εξύβριση αρχής…’’



ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ εκ νέου ….



Αρνούμαι και πάλι κατηγορηματικά να ακυρώσω την κλήση στην άμεση δράση….



Τρίτη : ‘’Αν δεν ακυρώσεις τη κλήση, εγώ το πολύ πολύ θα πληρώσω μια κλήση 40 ευρώ, ενώ εσύ θα πας στο δικαστήριο ….’’



Τριτώνει ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ…



Αρνούμαι για μια ακόμη φορά να ακυρώσω την κλήση στην άμεση δράση….



Αποτέλεσμα : Ενώ περιμέναμε και οι δύο την Άμεση Δράση κι αφού δεν ενέδωσα στους ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ , (προφανώς το ξανασκέφτηκε ) και μιλώντας με τη κοπέλα και σιγά σιγά, βγαίνει έξω από το πάρκο, παίρνει τη μηχανή ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ…..



Μετά από λίγο και σκεπτόμενος πως και να έρθουν τώρα ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΣΗ, ακυρώνω την κλήση στην Άμεση Δράση….



Ερωτήσεις και σκέψεις προς όλους μας (και προς εμένα φυσικά)…



Α. Τι οδηγεί ένα νέο παιδί να εξευτελίζεται μικρο-εκβιάζοντας μια κατάσταση για να αποφύγει μία άλλη ? (Νέο παιδί- Νέα μυαλά, θεωρητικά…).



Β. Τι οδηγεί ένα νέο παιδί να ‘’καταχραστεί’’ την ‘’εξουσία’’ που απορρέει από το (οποιοδήποτε) επάγγελμά του ?



Γ. Τι μας οδηγεί να συμπεριφερόμαστε ΤΟΣΟ εγωιστικά ακόμα κι αν έχουμε ΤΟΣΟ ΑΔΙΚΟ ?



Δ.1. Γιατί δεν μπορούμε να συμφωνούμε για το αυτονόητο ?



Δ.2. ΓΙΑΤΙ (γενικότερα σαν άνθρωποι) συνήθως ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΠΡΙΝ ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ?



Ε.1. Προς Αστυνομικούς…. Τι κάνετε όταν ένας νέος συνάδελφός σας συμπεριφέρεται έτσι ?



Ε.2. Σας είναι ξεκάθαρο πως τέτοια (έστω μικρά) περιστατικά κάνουν πολύ κακό στη ‘’εικόνα σας’’, οδηγούν συνειρμικά τις αντιδράσεις του κόσμου ‘’εναντίον σας’’ και δεν ‘’προστατεύουν’’ τον κόπο σας ?



Σκεφτείτε μόνο τι μπορεί να έλεγαν και να σκέφτονταν γενικά για τους αστυνομικούς, (κακώς φυσικά)οι περαστικοί που είδαν το περιστατικό….



Ε.3. Στις σχολές δεν σας μαθαίνουν (μεταξύ άλλων) πως ΕΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ αλλιώς ΑΥΤΟ-ΑΝΑΙΡΕΙΣΤΕ ?



Και Προς ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ :



ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ, Η ΜΟΝΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ?



Υ.Γ. 1 . Το περιστατικό φυσικά είναι μικρό, ΑΛΛΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ μια κυρίαρχη αντίληψη ως προς το πως αντιλαμβανόμαστε σαν πολίτες-επαγγελματίες-λειτουργοί, τα πράγματα γύρω μας…..Γι αυτό άλλωστε και το αναφέρω….



Υ.Γ. 2. Στη θέση του νεαρού που ανέφερα θα μπορούσε να είναι Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ …..



Υ.Γ. 3. Δεν είμαι ούτε Αστυνομομάχος αλλά ούτε και Αστυνομολάτρης …."



ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου