Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 27, 2011

Το Αστεροσκοπείο Αθηνών παρακολουθεί τη Σαντορίνη

Την περασμένη εβδομάδα, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εγκατέστησε δίκτυο τεσσάρων ψηφιακών φορητών σεισμογράφων στη Σαντορίνη.


 

 

 
Το δίκτυο αυτό στέλνει σε πραγματικό χρόνο τα σεισμολογικά δεδομένα στο Αστεροσκοπείο Αθηνών, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της κινητής τηλεφωνίας
και, μαζί με τον ήδη υπάρχοντα μόνιμο τηλεμετρικό σταθμό, που είχε εγκατασταθεί το 1995 στον Προφήτη Ηλία, παρακολουθεί τη σεισμική δραστηριότητα του ενεργού ηφαιστείου.

 
Οι χρήστες του kataggeilte μπορούν να παρακολουθούν τη σεισμική δραστηριότητα από τις καταγραφές των πέντε σταθμών του σεισμολογικού δικτύου, κάνοντας κλικ στα ακόλουθα links κάθε σταθμού:


 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου