Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 26, 2012

Η αθλιότητα με το Μινιόν

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Κυκλοφόρησε προ ημερών η είδηση ότι ξεμπλοκάρει η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) στο παλαιό κτίριο του Μινιόν, που θα επιτευχθεί μάλιστα
μέσω νομοθετικής ρύθμισης την οποία καταθέτει το υπουργείο Περιβάλλοντος σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, και ότι ο υπουργός ΠΕΚΑ Ευάγγ. Λιβιεράτος υποστήριξε πως το 2013 θα έχει ολοκληρωθεί η μετακόμιση των υπηρεσιών.
Μια περίπτωση που, όπως λέγεται στην αγορά, αποτελεί μια… αθλιότητα διαρκείας, η οποία ξεκίνησε από τον πρώην ΥΠΕΚΑ αλλά συνεχίζεται μέχρι τώρα.Πρόκειται για την υλοποίηση της… περίφημης απόφασης του τότε ΥΠΕΚΑ, Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος, ελάχιστες ημέρες πριν από τις πρώτες εκλογές του Μαΐου 2012, είχε «τρέξει», λες και ανησυχούσε μήπως δεν προλάβει, να ανακοινώσει ότι οι διάσπαρτες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ θα μετακομίσουν στο Μινιόν, που ανήκει στον ευρύτερο όμιλο του επιχειρηματία Κουτσολιούτσου (Folli Follie – ΚΑΕ – Elmec).
Ωστόσο, το θέμα πάγωσε και δεν πραγματοποιήθηκε η μετεγκατάσταση μέχρι το φθινόπωρο, όπως έλεγε η προηγούμενη ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, ενώ είναι ένα ερώτημα αν απλώς είχε κολλήσει μόνο λόγω της καθυστέρησης από τις εκλογές, όπως διαρρέει από τη νέα ηγεσία του ΥΠΕΚΑ. Και το λέμε αυτό επειδή άνθρωποι της αγοράς ομιλούν περί νομικών κωλυμάτων για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, περί εμπλοκής των τραπεζών στο πρώην εμπορικό κέντρο, περί υποθηκευμένου χώρου κ.λ.π., εξ ου και τα περί ρύθμισης. Μάλιστα, λέγεται ότι από τότε ο κ. Παπακωνσταντίνου γνώριζε για τα προβλήματα που υπάρχουν με το κτίριο, αλλά έσπευσε να κάνει «δώρο» στον κ. Κουτσολιούτσο. Και έρχεται τώρα το ΥΠΕΚΑ, με τη νέα του ηγεσία, να ξεμπλοκάρει τη μετακόμιση μέσω ρύθμισης!
Θυμίζουμε δε ότι, αν και η μετακόμιση θεωρητικά αποφασίστηκε στο πλαίσιο της σωστής πρόθεσης του ΥΠΕΚΑ να μαζέψει τις υπηρεσίες και να μειώσει τα κόστη, εν τούτοις από την πρώτη στιγμή είχε προκαλέσει ερωτήματα και σχόλια. Και τούτο γιατί επελέγη να μισθωθεί ένα κτίριο ιδιώτη, το Μινιόν εν προκειμένω, το οποίο είχε παρακμάσει, ήταν εγκαταλελειμμένο, ενώ μάλιστα χρειάζεται συντήρηση και ανακατασκευή. Γιατί μπορεί το ΥΠΕΚΑ από τη μετακόμιση να εξοικονομεί πόρους, ωστόσο προκαλεί απορία το γεγονός ότι ο τότε ΥΠΕΚΑ δεν προτίμησε κάποιο από τα πολλά αναξιοποίητα ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου, από τα οποία το κράτος κάθε χρόνο χάνει εκατομμύρια ευρώ, αλλά επέλεξε να δώσει χείρα βοηθείας σε έναν ιδιώτη επιχειρηματία, το κτίριο του οποίου είχε θέματα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου