Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιανουαρίου 12, 2013

Η «λίστα» του Γκστάαντ

Οι Ελληνες λάτρεις του διάσημου χωριού των ελβετικών Αλπεων, Γκστάαντ, δεν κατάλαβαν τίποτα από κρίση! Κατά τη διάρκεια των γιορτών ήταν όλοι (σχεδόν) εκεί, απολαμβάνοντας ημέρες
και νύχτες μοναδικής λάμψης και πολυτέλειας. Φαίνεται, λοιπόν, πως κάποιοι δεν πτοούνται από την οικονομική κρίση που σαν λαίλαπα σαρώνει τη χώρα μας και δεν κόβουν με τίποτα τις αγαπημένες τους συνήθειες.

Ετσι λοιπόν ήταν και φέτος οι περισσότεροι εκεί, στα σαλόνια του «Gstaad Palace», καλωσορίζοντας με φιλέτα ταράνδου, τρούφες, φουαγκρά και Crystal σαμπάνιες το έτος 2013. Οι Ελληνες κροίσοι -οι περισσότεροι λάτρεις επί σειρά ετών του διάσημου ελβετικού χωριού των Αλπεων- γέμισαν κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου τις «μπαταρίες» τους με σκι στις χιονισμένες ελβετικές βουνοκορφές, δείπνα και πάρτι στα σαλόνια των ξενοδοχείων «Park», «Olden» και στο εστιατόριο «Le Grand Restaurant» του «Palace», μακριά από την Αθήνα της μιζέριας και της αιθαλομίχλης. Πάντως το ξεκαθάρισμα έγινε και στο διάσημο, κλειστό και πανάκριβο θέρετρο των Αλπεων: μέχρι πριν λίγα χρόνια συναγωνιζόταν τους Ρώσους billionaires στις σαμπάνιες στο club «Green Go» ο έγκλειστος σήμερα στις φυλακές Γιάννης Καρούζος με τη σύζυγό του Ρεβέκκα, οι οποίοι μάλιστα «παζάρευαν» να αγοράσουν και ιδιόκτητο σαλέ!

Από την άλλη, στα ηχηρά ονόματα που θέλησαν να κρατήσουν χαμηλό προφίλ και δεν έδωσαν το «παρών» συγκαταλέγονται τα ζεύγη Περικλή και Κατερίνας Παπαγοπούλου, Νίκου Τσάκου και Σήλιας Κριθαριώτη, Δημήτρη Δασκαλάκη και Σόφης Μυτιληναίου, Νίκου και Μάιρας Τσαβλίρη. Ολοι οι υπόλοιποι, οι «συνήθεις ύποπτοι» του Gstaad, ήταν εκεί ζώντας παραμυθένια Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά υπό το φως των κεριών στην ιστορική αίθουσα «Baccarat» του ξενοδοχείου «Gstaad Palace». Εκεί όπου ο αξέχαστος βιομήχανος Γιώργος Δημητριάδης έδινε επί σειρά ετών το πριβέ δείπνο του και την παράδοση τώρα συνεχίζει ο γιος του Δημήτρης Δημητριάδης, με καλεσμένα μεταξύ άλλων τα ζεύγη Κάρολου Φιξ, Μισέλ Κάτρη και Νίκη Φιλίνη.

Η Μαριάννα Λάτση με τη μητέρα της Εριέττα Λάτση και τα παιδιά της Πάρη Κασιδόκωστα, Εριέττα και Φίλιππο Κούρκουλο ήταν από τους πρώτους που προσγειώθηκαν στο σαλέ τους, αμέσως μετά το πάρτι γενεθλίων του Πάρη Κασιδόκωστα στην Εκάλη. Καλεσμένοι τους ήταν συγγενικά τους πρόσωπα, όπως οι οικογένειες Δόξα και Τσουκαλά, αλλά και ο Ηλίας Ψινάκης και ο Γιώργος Αρσενάκος της Panic Records. Η νεολαία, με πρωταγωνίστρια την Εριέττα Κούρκουλου, «ξεσάλωσε» στο διάσημο «Green Go», club που προτίμησαν για τις εξόδους τους και ο πρίγκιπας Νικόλαος με την Τατιάνα του. Η Μαριάννα Λάτση πάντως και ο Ηλίας Ψινάκης έδωσαν το «παρών» και στο πάρτι που παρέθεσε στο σαλέ του ο διάσημος μετρ Valentino, με επίσημη προσκεκλημένη τη Μαντόνα, τον νεαρό σύντροφό της και τα παιδιά της. Η Μαριάννα Λάτση εντυπωσίασε ακόμα μία φορά με τις επιδόσεις της στο ski, καθώς είναι μέλος του «Eagle club», του πιο φημισμένου χιονοδρομικού της Ευρώπης.

Στο πάρτι του Valentino έδωσε το «παρών» και η Μαρί Σαντάλ με τον πρίγκιπα Παύλο, ενώ τις glamorous εμφανίσεις της στα σαλόνια του «Gstaad Palace» συναγωνιζόταν η Μπέσυ Λαιμού, σύζυγος του εφοπλιστή Διαμαντή Λαιμού, που και φέτος «έλαμψαν» στα σαλόνια και στις πανάκριβες μπουτίκ της rue Promenande. Low profile καλέσματα οργάνωσαν την περίοδο των εορτών στα σαλέ τους ο Αλέκος και η Μαριέττα Γουλανδρή με καλεσμένο τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο και τη σύζυγό του Αννα Μαρία, η Φωτεινή Λιβανού και η αδελφή της Αλεξάνδρα Πεταλά. Εξάλλου, ο Πέτρος Ανδρεάδης οργάνωσε κεφάτο πάρτι στο «Palace» για τους Ελληνες και ξένους φίλους του.
Στο Gstaad υποδέχτηκε το νέο έτος και ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης με τη σύζυγό του Αθανασία και τα παιδιά τους παρέα με τη Μαριάννα Λάτση, αλλά και ο Λέων Πατίτσας με τη Μαριέττα Χρουσαλά.


Διάσημα ελληνικά σαλέ που έγραψαν ιστορία

Στον ρυθμό των Ελλήνων «χορεύει» τα τελευταία τριάντα χρόνια το γραφικό χωριό των ελβετικών Αλπεων, που ξεκίνησε ως θέρετρο της μόδας τη δεκαετία του ’60, με την παρουσία εστεμμένων, κινηματογραφικών αστέρων και πλούσιων Ελλήνων που γνωρίζονταν παιδιόθεν, όπως οι οικογένειες Παπαστράτου, Ζωγράφου, Γουλανδρή, Κουλουκουντή, Φιξ.

Από τους πρώτους Ελληνες που απέκτησαν ιδιόκτητο σαλέ στο Gstaad ήταν το αξέχαστο ζεύγος Βασίλη και Ελίζα Γουλανδρή, που μάλιστα το μετέτρεψαν σε «μικρό μουσείο», με μοναδικά έργα τέχνης που προκαλούσαν τον θαυμασμό των διάσημων καλεσμένων τους, όπως του Ρότζερ Μουρ και της πρώην αυτοκράτειρας της Περσίας Φαράχ Ντιμπά. Ο καπετάν Γιάννης Λάτσης στις αρχές της δεκαετίας του ’70 έφτιαξε τα σαλέ του ακριβώς δίπλα στο «Gstaad Palace», που μέχρι σήμερα τα επισκέπτονται η σύζυγός του Εριέττα Λάτση και η κόρη του Μαριάννα Λάτση με τα παιδιά της και τους φίλους του.

Γέννημα θρέμμα του Gstaad είναι ο Αλέκος Γουλανδρής, στο σαλέ του οποίου φιλοξενείται η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Την παράδοση σήμερα συνεχίζουν η Λούλα Χανδρή-Γουλανδρή και η κόρη της Μαριέττα Χανδρή, με τα πριβέ δείπνα που οργανώνουν στο ιστορικό σαλέ τους.

Η Φωτεινή Λιβανού, ο Κάρολος και η Νινέττα Φιξ, ο εκκεντρικός συγγραφέας sir Takis Θεοδωρακόπουλος ήταν από τους πρώτους μόνιμους κατοίκους του Gstaad και ακολουθεί η Μανουέλλα Βαρδινογιάννη με το περίφημο σαλέ «Gollina», στο χωριό Roll.
Κάτοικοι του Gstaad (με δικό τους, παρακαλώ, δρόμο) είναι και οι Θόδωρος και Γιάννα Αγγελοπούλου, όπως και το ζεύγος Νίκος Τσάκος - Σήλια Κριθαριώτη. Ιδιόκτητο σαλέ διαθέτει και η οικογένεια Τσαβλίρη, το οποίο χαίρονται περισσότερο ο κόρες του ζεύγους, Κλαίρη και Αλεξάνδρα Τσαβλίρη με τις οικογένειές τους και ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Μαρίνος, δίπλα στο «Park Hotel».


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΦΩΤ.: ΛΑΚΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ


www.espressonews.gr Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου