Μέχρι Βρυξέλλες έφτασε η χάρη του μπακαλιάρου!
Υλικά
Αλεύρι
3 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
600 γρ. φιλέτο παστού μπακαλιάρου
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
1 ψιλοκομμένο πράσο
300 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1Βάλε από την προηγουμένη τον μπακαλιάρο να ξαρμυρίσει σε μια λεκάνη με κρύο νερό, αλλάζοντας τακτικά το νερό.
2Μετά κόψε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια, αλεύρωσέ τον, τηγάνισέ τον με το μισό ελαιόλαδο και βάλ’ τον στην άκρη.
3Με το άλλο μισό ελαιόλαδo, σόταρε τα κρεμμυδάκια και το πράσο σε ρηχή κατσαρόλα, ώσπου να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
4Όσο για τα λαχανάκια Βρυξελλών, ζεμάτησέ τα σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό, σούρωσέ τα και πρόσθεσέ τα στην κατσαρόλα με τα πράσα μαζί με 3-4 κουταλιές νερό.
5Όταν τα λαχανικά είναι σχεδόν έτοιμα, βάλε στην κατσαρόλα και τα κομμάτια του μπακαλιάρου, αλατοπιπέρωσε, αν χρειάζεται, και σέρβιρε τον μπακαλιάρο με λαχανικά αμέσως.
Καλή όρεξη!
cookoo.gr
Υλικά
Αλεύρι
3 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
600 γρ. φιλέτο παστού μπακαλιάρου
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
1 ψιλοκομμένο πράσο
300 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1Βάλε από την προηγουμένη τον μπακαλιάρο να ξαρμυρίσει σε μια λεκάνη με κρύο νερό, αλλάζοντας τακτικά το νερό.
2Μετά κόψε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια, αλεύρωσέ τον, τηγάνισέ τον με το μισό ελαιόλαδο και βάλ’ τον στην άκρη.
3Με το άλλο μισό ελαιόλαδo, σόταρε τα κρεμμυδάκια και το πράσο σε ρηχή κατσαρόλα, ώσπου να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
4Όσο για τα λαχανάκια Βρυξελλών, ζεμάτησέ τα σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό, σούρωσέ τα και πρόσθεσέ τα στην κατσαρόλα με τα πράσα μαζί με 3-4 κουταλιές νερό.
5Όταν τα λαχανικά είναι σχεδόν έτοιμα, βάλε στην κατσαρόλα και τα κομμάτια του μπακαλιάρου, αλατοπιπέρωσε, αν χρειάζεται, και σέρβιρε τον μπακαλιάρο με λαχανικά αμέσως.
Καλή όρεξη!
cookoo.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου