Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 28, 2013

Λικέρ ροδάκινο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Το λικέρ στα ελληνικά λέγεται ηδύποτο
Τα σπιτικά ηδύποτα* μπορεί να θέλουν τον χρόνο τους για να ετοιμαστούν, αλλά όταν τα πίνεις είναι σκέτη απόλαυση. Αυτή την εποχή που τα ροδάκινα βρίσκονται σε αφθονία, κάνε τις προετοιμασίες για να παρασκευάσεις το φθινόπωρο ένα ποτό με γεύση και άρωμα μεθυστικό.

Υλικά:

1 κιλό κουκούτσια από ροδάκινα
1 κιλό κονιάκ ή ρούμι
1 κιλό ζάχαρη
1 κιλό νερό

Παρασκευή:

Ανοίγεις τα κουκούτσια και τα βάζεις σε μια μεγάλη φιάλη με φαρδύ λαιμό μαζί με το κονιάκ ή το ρούμι.
Την ταπώνεις καλά και την αφήνεις σε δροσερό μέρος για 2 μήνες.
Όταν περάσει αυτός ο χρόνος, βράζεις τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά.
Αφήνεις το σιρόπι να κρυώσει και το ρίχνεις στη φιάλη.
Βάζεις πάλι στην άκρη το ποτό για ακόμα δύο εβδομάδες και κατόπιν το φιλτράρεις.

Το διατηρείς σε φιάλες και σε δροσερό μέρος.

* Το λικέρ στα ελληνικά λέγεται ηδύποτο (δηλαδή ηδύ = γλυκό + ποτό). Για να μην ξεχνιόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου