Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 17, 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΙΚΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΗ- Ο τεχνικός των οράνιε μιλάει για τη νέα χρονιά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Στο περιθώριο της προετοιμασίας των οράνιε στο Sport Camp, ο τεχνικός της ομάδας, κ. Νίκος Μεσολόγγης, μας  παραχώρησε συνέντευξη και αναφέρθηκε στην ομάδα, αλλά και τη νέα χρονιά που έρχεται.

 Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού των οράνιε:

 Για τους λόγους της παραμονής του στο τιμόνι της ομάδας για δεύτερη χρονιά.
 

Ο βασικός λόγος της παραμονής μου έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Α.Ο.Λ. μπορεί να σου προσφέρει τα εχέγγυα να δουλέψεις σε επαγγελματικές βάσεις μια ερασιτεχνική ομάδα. Όταν η ομάδα μπορεί να σου εξασφαλίσει γηπεδικές εγκαταστάσεις, ποδοσφαιρικό υλικό όσο χρειάζεσαι, τεχνικό team, γιατρούς, φυσιοθεραπευτές και ανθρώπους που τρέχουν όλη μέρα για την ομάδα και συμβάλλουν στην οργάνωσή της μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας, δεν νομίζω ότι ήταν δύσκολη η απόφασή μου. Παράλληλα, υπάρχει πίσω από όλο αυτό μια πολύ οργανωμένη Ακαδημία που «παράγει» νέους ποδοσφαιριστές. Παιδιά που προορίζονται να στελεχώσουν κάποια στιγμή την αντρική ομάδα.

Το γεγονός, όμως, που με έκανε να καταλήξω θετικά, ήταν το ότι Δευτέρα 3 Ιουνίου, μια μέρα μετά τον χαμένο τελικό στη Ραφήνα (που δεν κοιμήθηκα όλο το βράδυ από τη στενοχώρια για την ευκαιρία που χάσαμε), μου τηλεφώνησε ο πρόεδρος και μου ζήτησε να του παραδώσω την έκθεση και τον προγραμματισμό της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου. Εκεί για μένα είχαν τελειώσει όλα. Δεν υπήρχε κανένα περιθώριο για δεύτερες σκέψεις.

 

Για τη σχέση του με τη Διοίκηση της ομάδας.
 
Οι σχέσεις μου με τη Διοίκηση είναι άριστες, τόσο με τον πρόεδρο όσο και με όλα τα άλλα μέλη του συμβουλίου. Η συνεργασία που είχαμε, τόσο κατά την ποδοσφαιρική χρονιά 2013, όσο και κατά τη διάρκεια των μετεγγραφών και της οργάνωσης της ομάδας για τη νέα χρονιά, ήταν εξαιρετική. Και πως να μην είναι εξαιρετική, όταν όλες οι εισηγήσεις μου, όλες οι  επιλογές μου, τόσο σε ποδοσφαιριστές, όσο και στο τεχνικό team και όλα τα «θέλω» μου για τη νέα χρονιά σε επίπεδο λειτουργίας και προγραμματισμού βρήκαν θετική ανταπόκριση και πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη ταχύτητα. Σ’αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και όλο το Διοικητικό συμβούλιο για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό μου.

 Για τη φιλοσοφία και το χτίσιμο της φετινής ομάδας.

Η φιλοσοφία της ομάδας μας για τη φετινή χρονιά και η συνέχεια για τις επόμενες είναι να βασιστεί σε αυτόν τον πολύ καλό κορμό που έχει δημιουργήσει (ένα κράμα έμπειρων παικτών μαζί με μια φουρνιά από εξελίξιμους παίκτες) φτιάχνοντας μια ομάδα που να παίζει όμορφο και θεαματικό ποδόσφαιρο που να το ευχαριστιούνται πρώτα οι ποδοσφαιριστές και στη συνέχεια το τεχνικό team, η διοίκηση και οι φίλαθλοι. Έχουμε καταφέρει να έχουμε στην ομάδα ένα εξαιρετικό ρόστερ, τόσο σε επίπεδο ικανότητας και ταλέντου, όσο –κυρίως- σε πολύ καλούς χαρακτήρες, που είναι για μένα το σημαντικότερο κομμάτι στις ομάδες, είτε είναι επαγγελματικές, είτε ερασιτεχνικές.

 

Για τους παίκτες που αποκτήθηκαν και πως μπορούν να βοηθήσουν.

Οι παίκτες που αποκτήθηκαν (τέσσερις συνολικά) είναι επιλογές που έχουν μελετηθεί από τους τελευταίους μήνες πριν τελειώσει το περσινό πρωτάθλημα. Τους παρακολουθήσαμε, συλλέξαμε πληροφορίες, εξετάσαμε το χαρακτήρα τους, κάτι που όπως είπα και παραπάνω είναι πολύ σημαντικό και σε συνεργασία με τη Διοίκηση φτάσαμε στην απόκτησή τους. Οι συγκεκριμένοι λοιπόν αποκτήθηκαν από την ομάδα μας γιατί έχουν τέτοια στοιχεία ως ποδοσφαιριστές και ως προσωπικότητες που είχαμε εντοπίσει ότι έλειπαν από την περσινή ομάδα μας. Επίσης, εκτός από τον Μητσόπουλο (Τ/Φ), τα άλλα παιδιά είναι παίκτες που μπορούν να παίξουν σε παραπάνω από μία θέσεις. Κάτι που προτιμώ στους ποδοσφαιριστές.

 

Για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας.
 
Νομίζω ότι η δομή της ομάδας είναι τέτοια, η οποία στηρίζεται και θα συνεχίσει να στηρίζεται και τα επόμενα χρόνια στα δικά της παιδιά. Αυτή τη στιγμή στο ρόστερ της ομάδας μας από τους 26 ποδοσφαιριστές οι 13 προέρχονται από την Ακαδημία του συλλόγου μας, κάτι που δείχνει τόσο την καλή δουλειά που γίνεται στις μικρές ηλικίες, όσο και τη δυνατότητα που τους δίνεται από εκεί και πέρα να εξελιχθούν παίζοντας στην αντρική ομάδα. Επειδή, όμως, μιλάμε για παιδιά 15 – 16 – 17 χρονών και είναι ακόμη παιδιά, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, τόσο στην ποδοσφαιρική τους διαχείριση, όσο και στη διαπαιδαγώγηση του χαρακτήρα τους. Εκείνοι θα πρέπει να είναι ταπεινοί, να δουλεύουν συνέχεια με κάτω το κεφάλι και να παίρνουν παραδείγματα από τα μεγαλύτερα παιδιά που έχουμε στην ομάδα μας που είναι εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές και χαρακτήρες. Για μένα η εξέλιξη ενός παιδιού και η κατάληξή του σε ένα επαγγελματικό σύλλογο ισοδυναμεί με έναν τίτλο ομάδας.

 

Για το τι να περιμένουμε να δούμε φέτος από την ομάδα.
 

Αγωνιστικά η ομάδα θέλουμε να γίνει καλύτερη από πέρσι σε κάποια συγκεκριμένα σημεία, να διορθώσει κάποιες αδυναμίες που είχαμε εντοπίσει και σε συνδυασμό με τα καλά στοιχεία της περασμένης αγωνιστικής περιόδου να δημιουργήσουμε ένα πολύ καλό σύνολο. Να είστε σίγουροι, όμως, ότι θα δείτε μια ομάδα που θα παίζει ένα μοντέρνο ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο με επιμονή και υπομονή πάνω σε αυτό το μοντέλο που έχουμε χαράξει από την περσινή σεζόν. Μια ομάδα την οποία για να την κερδίσεις θα πρέπει να … «ματώσεις».

 Η ομάδα είναι φαβορί για τον τίτλο;
 
Η λέξη «φαβορί» πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος με την οποία χαρακτηρίζονται κάποιες ομάδες δεν μου αρέσει. Έχω δει στην καριέρα μου ομάδες που ξεκίνησαν με την ταμπέλα του φαβορί και στην πορεία διέλυσαν για διάφορους λόγους. Πιστεύω ότι το «φαβορί» χτίζεται κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος. Για μένα φαβορί θα είναι η ομάδα η οποία θα ξεκινήσει το Πρωτάθλημα, θα παίξει καλό ποδόσφαιρο, θα παίρνει αποτελέσματα και θα γίνεται στη συνείδηση των αντιπάλων με το πέρασμα των αγωνιστικών, η καλύτερη.

 Για το φετινό πρωτάθλημα (σύμφωνα με τα έως τώρα νέα των ομάδων).
 

Για το φετινό πρωτάθλημα ακόμα ξεκάθαρη άποψη δεν μπορώ να έχω, γιατί, ενώ βρισκόμαστε στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, πολλές ομάδες δεν έχουν συμπληρώσει το ρόστερ τους, άλλες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα προετοιμασία και κάθε εκτίμηση σίγουρα θα εμπεριέχει αρκετό ρίσκο. Όταν ολοκληρωθούν τα ρόστερ, τότε θα έχουμε μια ξεκάθαρη άποψη για τη δυναμικότητα των ομάδων. Σίγουρα, όμως, η οικονομική συγκυρία που περνάει η χώρα μας έχει επηρεάσει πολύ και το ποδόσφαιρό μας και κυρίως τις ερασιτεχνικές ομάδες που δεν έχουν οικονομικούς πόρους. Ας ελπίσουμε, όμως, ότι η αγάπη κάποιων ανθρώπων για το ποδόσφαιρο και για τις ομάδες τις οποίες διοικούν να μας οδηγήσουν σε ένα  Πρωτάθλημα εφάμιλλο ή μακάρι ακόμη καλύτερο από το περσινό.

 
Για την εικόνα του Κορινθιακού ποδοσφαίρου όπως το ζει 6 μήνες τώρα.
 
Όταν ήρθα, δεν πίστευα ότι το Κορινθιακό ποδόσφαιρο θα έχει τόσο ανταγωνιστικό επίπεδο σε ποδοσφαιρικές ομάδες όσο και σε γηπεδικές εγκαταστάσεις. Πιστεύω ότι – με ελάχιστες εξαιρέσεις- γίνεται μια αξιόλογη δουλειά που ξεκινάει από τις Ακαδημίες των συλλόγων (κάτι που θεωρώ ότι είναι η μόνη λύση) και επεκτείνεται στις αντρικές ομάδες και υπάρχει γενικότερα μια σχετικά καλή λειτουργία. Ακούω ότι πρόκειται να βελτιωθούν την επόμενη χρονιά αρκετά γήπεδα ομάδων. Αυτό είναι πολύ θετικό και δείχνει την αγάπη, το μεράκι και τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν, τόσο η Ε.Π.Σ ως διοργανώτρια αρχή, όσο και οι παράγοντες των ομάδων, αυτό το θέμα.

 
Άν κάποια στιγμή έφευγες από την ομάδα, τι θα ήθελες να πάρεις μαζί σου;

Ελπίζω να μείνω για καιρό ακόμα στη συγκεκριμένη ομάδα γιατί είναι κάτι που με γεμίζει απόλυτα. Ευχαριστιέμαι τη συνεργασία με τους ποδοσφαιριστές μου και μου δίνεται η δυνατότητα να δουλέψω πάνω σε επαγγελματικά πλαίσια. Επίσης, έχω μάθει στη ζωή μου ό,τι αρχίζω να το πηγαίνω ως το τέλος με επιτυχία και ακόμα έχουμε να διανύσουμε μεγάλη απόσταση. Όμως, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το μέλλον και τι μας επιφυλάσσει αυτό. Ιδίως στο δικό μας χώρο, αυτό των προπονητών.

Άν θα έφευγα λοιπόν, θα ήθελα να πάρω μαζί μου το συνεργάτη μου και γενικό αρχηγό της ομάδας τον Πέτρο τον Σπανίδη. Είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει την ίδια ποδοσφαιρική σκέψη και φιλοσοφία με εμένα.

Επίσης, θα ήθελα να πάρω και όλους τους ποδοσφαιριστές που συνεργάζομαι σήμερα γιατί είναι εξαιρετικοί, τόσο ως αθλητές, όσο και ως χαρακτήρες, αλλά ο πρόεδρος σίγουρα θα μου αρνιόταν κάτι τέτοιο.

Δεν ξέρω. ‘Ισως να του έκανα πρόταση να…αγοράσω την ομάδα (γέλια)....





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου