Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 26, 2014

Η εκπληκτική Via Krupp

Στις αρχές του 20ου αιώνα, ο Γερμανός βιομήχανος Friedrich Alfred Krupp ανάθεσε στον μηχανικό Emilio Mayer να σχεδιάσει και να κατασκευάσει ένα μονοπάτι, που θα συνέδεε τηMarina Piccola, όπου συνήθως ήταν αγκυροβολημένο το σκάφος του κάθε καλοκαίρι, με την περιοχή γύρω από το Charterhouse του San Giacomo και του κήπους του Αυγούστου, κοντά στη σουίτα του στο ξενοδοχείο Quisisana.

Το μονοπάτι χτίστηκε με θαυμαστή δεξιοτεχνία μεταξύ 1900 και 1902 κι έγινε το ωραιότερο μονοπάτι στον κόσμο. Πρόκειται για τη Via Krupp στο Κάπρι της Ιταλίας. Η διαδρομή καλύπτει μια υψομετρική διαφορά περίπου 100 μ. και είναι μια σειρά από στροφές "φουρκέτες" σε πλήρη αρμονία με την ορθοπλαγιά.

Φωτογραφία CICERUACCHIO

Φωτογραφία R&G_Gleitsmann
Συγγραφείς, όπως ο Ζαν-Πωλ Σαρτρ, ο Τόμας Μαν και ο Πάμπλο Νερούδα, γοητεύθηκαν από τη διαδρομή των 1.300 μέτρων, που χαρακτηρίζεται ως έργο τέχνης, όχι ως σχήμα λόγου αλλά με την πραγματική, την αισθητική έννοια του όρου.

Φωτογραφία Jojo86

Φωτογραφία Rayss

Φωτογραφία Andrea Sandorfi

Φωτογραφία kramtark

Φωτογραφία psike64

Φωτογραφία nina.pucillo

Φωτογραφία vgchow
Φωτογραφία Carlo Rainone

Φωτογραφία Anvi
Φωτογραφία riunegro

Φωτογραφία mcdevittjohnt
Φωτογραφία kleintjef

Φωτογραφία edwardbertozzi




Πηγές 1 2 3 4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου