Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Δεκεμβρίου 19, 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Παιδική χαρά Αγριάς... Απλά ένα έκτρωμα...!!! (Photos)

Άναρχη, παλαιωμένη και χωρίς πιστοποίηση ασφάλειας είναι η παιδική χαρά στην Αγρία, με αποτέλεσμα να αποτελεί δυνητικά εστία ατυχήματος για τους μικρούς χρήστες τους, τη στιγμή που μέχρι το τέλος του 2014 κάθε μία από αυτές θα πρέπει να φέρει πιστοποίηση για τις προδιαγραφές της, όπως ορίζει σχετική ευρωπαϊκή οδηγία που έγινε και νόμος του κράτους.


Σε λιγότερο από 10 μέρες η κάθε παιδική χαρά θα πρέπει να έχει το «φάκελό» της, με τις πιστοποιήσεις ISO για τα όργανα που είναι εγκατεστημένα σε αυτήν, για τις συνθήκες ασφαλείας που παρέχονται, για την απαραίτητη σήμανση και τον σχεδιασμό. Ο φάκελος λειτουργίας της παιδικής χαράς θα πρέπει να λάβει την έγκριση αρμόδιας επιτροπής της Περιφέρειας, που θα διαπιστώνει εάν τηρούνται οι προδιαγραφές που θέτει ο νόμος, διαφορετικά θα «σφραγίζονται» ή θα δρομολογείται η ανακαίνισή τους.

Πάντως, η εικόνα της μέχρι στιγμής είναι σχεδόν αποτρεπτική για χρήση από μικρά παιδιά, αν λάβει κανείς υπόψη του τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, που απαιτούν σχεδιασμό, πιστοποιημένα όργανα, περίφραξη, βρύσες, φωτισμό, ειδικά αντικραδασμικά κράσπεδα, ηλικιακό διαχωρισμό (βρεφικές, παιδικές, εφηβικές), ακόμη και θεματικό διαχωρισμό ανάλογα με τα παιχνίδια.

Στην παιδική χαρά στην Αγρία δεν υπάρχουν οι συνθήκες που εξασφαλίζουν το ασφαλές παιχνίδι των παιδιών. Τα συχνότερα ατυχήματα που παρατηρούνται στις παιδικές χαρές προέρχονται κυρίως από την ακαταλληλότητα των οργάνων και αφορούν πτώσεις, εγκλωβισμούς, κοπή από αιχμές και υλικά κατασκευής, πνιγμούς κ.α.

Παρακάτω ακολουθούνε χθεσινές φωτογραφίες με το αίσχος που επικρατεί στην υποτιθέμενη παιδική χαρά η οποία δεν είναι ούτε για βόλτα με τοπ σκύλο. Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες μεσημεριανές ώρες πριν νυχτώσει διότι όταν νυχτώσει ξεκινά το πάρτι και το παρέδωσε των ναρκομανών.

Κύριε Δήμαρχε Αχιλλέα Μπέο, Κύριε Αντιδήμαρχε κ. Λιβογιάννη και Διευθυντή του ΟΣΕ εσείς τα παιδάκια σας θα τα φέρνατε να παίξουν σε αυτό το έκτρωμα; Εμείς πάντως οι Αγριώτες έχουμε πολλά χρόνια να πάμε τα παιδάκια μας να παίξουνε γιατί εδώ και πολλά χρόνια η παιδική χαρά είναι παρατημένη σε αυτή την κατάσταση.

Περιμένουμε τις ενέργειες σας ώστε η παιδική χαρά της Αγριάς να γίνει ανθρώπινη και κατάλληλη για τα μικρά παιδάκια και όχι μόνο για παρκινγκ των φορτηγών του Λούνα Παρκ του Καλαμποκά.


























14.jpg







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου