Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Απριλίου 26, 2015

Σοβαρή καταγγελία για τις παιδικές χαρές στον Διόνυσο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
paidiki-xara
Παγίδες για τα παιδιά κρύβουν οι παιδικές χαρές του Διονύσου, καταγγέλλει η επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο».

Αναλυτικά:


Με αφορμή το δυσάρεστο περιστατικό που συνέβη την Κυριακή 19 Απριλίου στα Γιάννενα, όπου ένα αγοράκι πεντέμισι ετών ακρωτηριάστηκε σε τσουλήθρα σε παιδική χαρά, η Δημοτική Σύμβουλος Ανθή Λουκάτου, εκ μέρους της δημοτικής κίνησης «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο», εκφράζει για μία ακόμη φορά την αγωνία της απέναντι στην αδιαφορία που επιδεικνύει η δημοτική αρχή σχετικά με την κατάσταση των παιδικών χαρών στο Δήμο Διονύσου σήμερα.

«Υποτίθεται ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο λάβαμε απόφαση για σφράγισμα όλων των παιδικών χαρών, έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης και πιστοποίησης ασφαλείας.

Υποτίθεται ότι με ευθύνη του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας κου Ευάγγελου Λυρούδια, ο Δήμος θα προχωρούσε στην τοποθέτηση ειδικής ενημερωτικής σήμανσης, παράλληλα με το σφράγισμα.

Υποτίθεται ότι αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει προ δύο μηνών.

Η τελευταία απάντηση του Αντιδημάρχου, όταν επανέφερα το θέμα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν ότι την ευθύνη δεν την έχει αυτός, αλλά οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, οι οποίοι οφείλουν να τοποθετήσουν τις ειδικές πινακίδες απαγόρευσης. Και εκεί έληξε το θέμα!

Στο δια ταύτα, είναι τραγικό να παραμένουν οι αρμόδιοι απαθείς, να συμβεί το δυσάρεστο και πολλές φορές μοιραίο, για να αντιληφθούν τη σοβαρότητα κάποιων πραγμάτων. Οι παιδικές χαρές δε συντηρούνται, ούτε επισκευάζονται, γιατί είναι σε καθεστώς ελέγχου και πιστοποίησης (μία σε κάθε Κοινότητα για κάθε έτος). Οι παιδικές χαρές δε σφραγίζονται από αδιαφορία και απουσία αντιληπτικής ικανότητας για το τι μπορεί να συμβεί.

Ας σοκαριστούμε υποκριτικά, ας ευαισθητοποιηθούμε επιλεκτικά, ας ευχηθούμε μακάρια και ας περιμένουμε στωικά, να συμβεί ή να μη συμβεί το κακό και στη δική μας την πόρτα.

Ανθή Λουκάτου
Δημοτική Σύμβουλος «Νέα Πνοή Για τον Διόνυσο»
Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου