Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Απριλίου 01, 2015

Εξεταστική επιτροπή για τον ερχομό του καπιταλισμού στην Ελλάδα ζήτησε το ΚΚΕ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
«Έτσι απαντάμε στον οπορτουνισμό και στην υποτακτικότητα όσων ζητάνε εξεταστικές επιτροπές για μνημόνια κάνοντας τις πάπιες για το βασικό ζήτημα που απασχολεί εδώ και χρόνια την εργατική τάξη» δήλωσε -μεταξύ άλλων- ο Δημήτρης Κουτσούμπας.



Λίγα μόλις λεπτά μετά την γνωστοποίηση της είδησης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο, ο Γενικός γραμματέας του ΚΚΕ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση προαναγγέλοντας ταυτόχρονα την κατάθεση πρότασης για εξεταστική πάνω στα αίτια γέννησης του καπιταλισμού στη χώρα μας.

Ακολουθεί χαρακτηριστικό απόσπασμα των σημερινών του δηλώσεων:

«Τον λαό δεν τον ενδιαφέρει ποιός ευθύνεται για το μνημόνιο.

Αυτά απασχολούν μόνο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που από την μία μιλούν για σοσιαλισμό και από την άλλη δείχνουν ότι το μόνο που επιζητούν είναι ένας καπιταλισμός με εκπτώσεις.

Εμείς ως ΚΚΕ δεν πρόκειται να προδώσουμε όπως ο ΣΥΡΙΖΑ τον κόσμο της εργασίας.

Με διάθεση πλήρης ρήξης με τον οπορτουνισμό σας ανακοινώνω ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχουμε καταθέσει την δικιά μας πρόταση εξεταστικής.

Μία αγωνιστική πρόταση εξεταστικής που θα βάζει στο στόχαστρο τον πραγματικό εχθρό των εργαζομένων.

Τον καπιταλισμό.

Ποιοί φέρανε τον καπιταλισμό στη χώρα μας;

Ποιοί ευθύνονται για τα μονoπώλια που πίνουν καθημερινά το αίμα του κοσμάκη;

Ποιοί και για ποιούς ακριβώς λόγους φέραν την πλουτοκρατία στην χώρα μας;

Ποιοί κρύβονται πίσω από τις πολυεθνικές;

Ποιοί ευθύνονται για την διαιώνιση του καπιταλισμού στην Ελλάδα και γιατί προσπαθούν συνεχώς να βάλουνε αναχώματα στο λαϊκό κίνημα;

Αυτά τα ερωτήματα και άλλα πολλά πρόκειται να απαντηθούν στην δικιά μας εξεταστική επιτροπή.

Και εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στηρίξει την δικιά μας πρόταση θα επιβεβαιώσει απλά για ακόμη μία φορά ότι δεν εκπροσωπεί την εργατική τάξη αλλά τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου