Λεπτομερέστερα, το δημοσίευμά του βρετανικού μέσου κάνει λόγο για ένα κίνημα που δημιουργήθηκε από «αγανακτισμένους πολίτες που δεν αντέχουν άλλο με το να μην μπορούν να βρουν ελεύθερο χώρο στις παραλίες λόγω των επιθετικών πολιτικών που προωθούν οι εταιρείες με τις ξαπλώστρες».
Οι Έλληνες παράκτιοι σταυροφόροι, όπως τους χαρακτηρίζει το δημοσίευμα, κήρυξαν πόλεμο στις τουριστικές περιοχές που προτιμούν οι Βρετανοί, δεσμευόμενοι να αντεπιτεθούν ενάντια στην «καταχρηστική κατοχή» των παραλιών.
Και συνεχίζει, το επονομαζόμενο «Κίνημα Πετσέτας» δημιουργήθηκε στην Πάρο. Υποστηρίζουν ότι οι παράνομοι επιχειρηματίες εκδιώκουν τους παραθεριστές και δεν αφήνουν κανέναν να καθίσει σε ελεύθερο χώρο στην παραλία, γιατί, πολύ απλά, δεν υπάρχει τέτοιος χώρος.
Το περασμένο καλοκαίρι, οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν πρώτοι στους πίνακες επισκεπτών στην Ελλάδα, με περίπου 4,5 εκατομμύρια να αναζητούν… ήλιο, άμμο και σουβλάκι. Ήταν ένας αριθμός-ρεκόρ, λέει η Daily Mail, σχεδόν τρία εκατομμύρια περισσότερα από το 2021, προς το τέλος της πανδημίας.
Αλλά το αποτέλεσμα ήταν η αύξηση στις ευκαιριακές επιχειρήσεις που χρεώνουν τις κρατήσεις για πετσέτες και ξαπλώστρες σε κορυφαίες παραλίες.
Το κίνημα Save Paros Beaches κατήγγειλε, για παράδειγμα, μια εταιρεία που χρεώνει 60 ευρώ στους τουρίστες για να νοικιάσει μια ομπρέλα και δύο ξαπλώστρες την ημέρα. Για 120 €, οι επισκέπτες μπορούσαν να απολαύσουν μια «VIP περιοχή», καταλήγει το δημοσίευμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου