Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 12, 2015

10 λαχταριστές εκδοχές πίτσας από όλο τον κόσμο

Από την Ιταλία μέχρι την Ουγγαρία και την Ιαπωνία, ανακαλύψτε 10 διαφορετικές εκδοχές αυτής της αγαπημένης γευστικής απόλαυσης. Μπορεί να μην τη λένε παντού πίτσα- και σε κάποιες περιπτώσεις η εικόνα και η γεύση να απέχουν πολύ από αυτό που έχουμε στο μυαλό μας-, αλλά το σίγουρο είναι ότι κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε ένα κομμάτι.

Ναπολιτάνικη, Ιταλία

Η πιο διάσημη πίτσα είναι η μαργαρίτα, η οποία γεννήθηκε το 1889 στη Νάπολη όταν ο σεφ Raffaele Esposito έφτιαξε μια πίτσα προς τιμήν της Βασίλισσας Μαργαρίτας, στα χρώματα της ιταλικής σημαίας. Τραγανή, ξεροψημένη ζύμη, σάλτσα ντομάτας, φρέσκια μοτσαρέλα και φύλλα βασιλικού.

Pizza Bianca, Ρώμη, Ιταλία

Η “λευκή πίτσα”, διάσημη στους δρόμους της Ρώμης, δεν περιέχει κανένα από τα δύο παραδοσιακά υλικά: τυρί και σάλτσα ντομάτας. Η λεπτή και ντελικάτη ζύμη της ραντίζεται με ελαιόλαδο και πασπαλίζεται με χοντρό αλάτι και δεντρολίβανο. Ψήνεται γρήγορα σε πολύ ψηλές θερμοκρασίες και αποκτά φουσκάλες αέρα.

Sfincione, Σικελία

Γνωστή όχι μόνο για τη γεύσης της αλλά και για το ορθογώνιο σχήμα της. Η παραδοσιακή πίτσα της Σικελίας γίνεται συνήθως με ελαιόλαδο, ντομάτα, κρεμμύδια, αντζούγιες και κάποιο δυνατό τυρί και έχει παχιά ζύμη που θυμίζει περισσότερο ψωμί.

Lahmacun (Λαχματζούν), Τουρκία & Αρμενία

Σημαίνει “κρέας με ζύμη” κι αυτό ακριβώς είναι: πικάντικος αρνίσιος κιμάς πάνω σε ζύμη λεπτής πίτας. Άλλα συστατικά της είναι το κρεμμύδι, τα αρωματικά και η ντομάτα.

Tarte Flambee, Γαλλία

Με καταγωγή από την περιοχή της Αλσατίας, η tarte flambée έχει λεπτή κρούστα, τυρί ή creme fraiche, μπέικον και κρεμμύδια και ψήνεται σε φούρνο με ξύλα.

Coca, Ισπανία

Αυτή η ισπανική εκδοχή πίτσας είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Καταλονία. Μπορεί να είναι αλμυρή ή γλυκιά και θα συναντήσετε πολλές και διαφορετικές παραλλαγές, ανοιχτές ή σκεπαστές, που περιέχουν αυγά, ψάρια, κρέας, λαχανικά και φρούτα, μεταξύ άλλων.

Okonomiyaki, Ιαπωνία

Διαφορετική σε κάθε επαρχία της χώρας, αυτή η γιαπωνέζικη εκδοχή πίτσας περιέχει συνήθως λάχανο, noodles, καλαμάρι και χοιρινό. Όλα αυτά τηγανητά και μαζί με μια σάλτσα, την okonomiyaki.

Khachapuri, Γεωργία

Μια από τις πιο διάσημες και αγαπημένες λιχουδιές της γεωργιανής κουζίνας, που θυμίζει πεϊνιρλί με αυγό. Η γέμισή του αποτελείται από το αλμυρό, τοπικό τυρί sulguni, αυγό και βούτυρο.

Manakish, Λίβανος

Με τυρί ή κρέας στη γέμισή της, αυτό που την κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστή είναι το za’atar, ένα μείγμα μπαχαρικών που περιέχει θυμάρι, σουσάμι και σουμάκι.

Langos, Ουγγαρία

Τηγανητή ζύμη με κρέμα, κρέας, λαχανικά, σκόρδο και βούτυρο. Αποτελεί δημοφιλές φαγητό του δρόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου