Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 14, 2015

Θέατρο Μπατακλάν: Ενας 19χρονος ισλαμιστής εκτέλεσε στο πάτωμα 30 ανθρώπους!

Oι πρώτες μαρτυρίες από την σφαγή στο Παρίσι είναι ανάλογα ανατριχιαστικές με τους 153 νεκρούς που μετρά η Πόλη του Φωτός από τους ισλαμιστές τρομοκράτες που "χάϊδευε" η γαλλική κυβέρνηση και αποκαλούσε "δημοκράτες αγωνιστές κατά του καθεστώτος Ασαντ στην Συρία".

Για να μην αναφέρουμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Γαλλίας στην ανατροπή και θανάτωση του Μουαμάρ Καντάφι και του χάους που έχει δημιουργηθεί σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή και την Βόρειο Αφρική.

Ξεχωρίζει η μαρτυρία ενός διασωθέντος από το θέατρο Μπατακλάν: "Τέσσερε ή πέντε άτομα ευρισκόμενα στο μέσον της συναυλίας άρχισαν να πυροβολούν και να πετούν χειροβομβίδες μέσα στο πλήθος. Αμέσως οι θεατές έπεσαν στο έδαφος, αλλά συνέχισαν να τους πυροβολούν, ενώ βρίσκονταν στο έδαφος. Ενας από τους οπλοφόρους δεν ήταν πάνω από 19 ή 20 ετών εκτέλεσε πάνω από τρίάντα ανθρώπους στο έδαφος"!

Ο Ben Grant βρισκόταν σε ένα μπαρ μαζί με τη γυναίκα του όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, ένοπλοι πυροβολούσαν μέσα από αυτοκίνητα.

"Ήταν φρικτό. Μείναμε για ώρα μέσα στο μπαρ διότι υπήρχε μια στοίβα από πτώματα μπροστά μας", δήλωσε ο Grant, σύμφωνα με το BBC.

Η γαλλική εφημερίδα Liberation, μεταδίδει τη μαρτυρία του Vincent, ενός δημοσιογράφου που βρισκόταν μέσα στο Stade de France, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη ο αγώνας Γαλλίας - Γερμανία.

"Ο αγώνας συνεχιζόταν κανονικά σαν να μη είχε συμβεί τίποτα, όμως παρακολουθούσαμε τις εξελίξεις στο Twitter κι έτσι μάθαμε ότι ο πρόεδρος Ολάντ έφυγε από το στάδιο".

Ο Julien Pierce, ένας δημοσιογράφος που βρισκόταν μέσα στο Bataclan όταν έγινε η επίθεση, περιέγραψε όσα έζησε ως εξής:

"Πολλοί ένοπλοι μπήκαν στο συναυλιακό χώρο. Δυο ή τρεις άνδρες με ακάλυπτα τα πρόσωπά τους, άρχισαν να πυροβολούν τυφλά στο πλήθος, τα όπλα έμοιαζαν με Καλάσνικοφ. Η επίθεση κράτησε 10 με 15 λεπτά, ήταν εξαιρετικά βίαιη, επικρατούσε πανικός. Οι δράστες όπλισαν τουλάχιστον τρεις φορές. Ήταν νέοι".

Ο Jonathon Hill περιέγραψε έναν δράστη που είδε έξω από το Bataclan: "Ήταν πολύ γεροδεμένος, έμοιαζε καυκάσιος, στεκόταν στη μέση του δρόμου και φώναζε στους ανθρώπους να βγουν από τα καφέ. Μετά άκουσα ένα πυροβολισμό και είδα έναν άνδρα να καταρρέει στο έδαφος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου