Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 22, 2024

Λαδερός κοκκινιστός αρακάς με άνηθο

 

Ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά φαγάκια, που γίνεται πανεύκολα

λερώνοντας μόνο μία κατσαρόλα!

Από μόνο του είναι πλήρως χορτοφαγικό, (vegan) κι αν θέλουμε να το διατηρήσουμε έτσι, το σερβίρουμε φυσικά χωρίς τυρί ή με υποκατάστατό του. Αλλιώς, με κανονικό τυρί γίνεται εν μέρει χορτοφαγικό (vegetarian).

Υλικά

500 γρ κατεψυγμένος αρακάς (που έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου)

400 μλ ντοματοχυμό

1 κσ πελτέ

Ηλιέλαιο / αραβοσιτέλαιο (τσιγάρισμα)

1/4-1/2 φλ ελαιόλαδο (βάσει γούστου αλλά ξεκινάμε με τη μικρότερη ποσότητα και το βλέπουμε)

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2-3 καρότα, σε κυβάκια ή ροδέλες

2-3 πατάτας, κυδωνάτες ή σε κύβους

1 1/2 κγ αλάτι

1/2 κγ πιπέρι

1/2 κγ ζάχαρη

1/2 κγ ξηρό βασιλικό

2 κσ φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο


Οδηγίες μαγειρέματος


▪️ Τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.

▪️ Προσθέτουμε τον αρακά, τα καρότα και τις πατάτες και τσιγαρίζουμε 5'-10' ανακατεύοντας συνεχώς.

▪️ Βάζουμε το ντοματοχυμό, το πελτέ, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη κι ελάχιστο νερό.

▪️Σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι ανακατεύοντας περιοδικά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να έχει πήξει τόσο όσο θέλουμε.

▪️ Κλείνουμε το μάτι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον άνηθο και το βασιλικό.

▪️ Σερβίρουμε αμέσως!


Σημειώσεις:


👉 Εκτός της κλασικής συνταγής, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το πελτέ και τη ζάχαρη με κέτσαπ.


👉 Με τον ίδιο τρόπο γίνονται και τα φασολάκια (πλατιά/ "μπαρμπούνια").


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου