Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 22, 2024

Ο άνδρας που άφησε τη δουλειά του για να παίξει video games και πέθανε

Ένας Νοτιοκορεάτης που έπαιζε παιχνίδια στον υπολογιστή για 50 ώρες σχεδόν ασταμάτητα πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια λίγα λεπτά αφότου ολοκλήρωσε τη συνεδρία μαμούθ του σε ένα Ίντερνετ καφέ τον Αύγουστο του 2005.

Ο 28χρονος άνδρας, που είχε το επώνυμο Lee, έπαιζε διαδικτυακά παιχνίδια προσομοίωσης μάχης στο Internet cafe στη νοτιοανατολική πόλη Taegu της Νότιας Κορέας.

Ο Lee είχε μπει μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή για να παίξει διαδικτυακά παιχνίδια στις 3 Αυγούστου. Έφευγε από το σημείο τις επόμενες τρεις ημέρες μόνο για να πάει στην τουαλέτα και να πάρει σύντομους υπνάκους σε ένα αυτοσχέδιο κρεβάτι.

«Υποθέτουμε ότι η αιτία θανάτου ήταν καρδιακή ανεπάρκεια που προήλθε από εξάντληση», είχε δηλώσει ένας αξιωματούχος της αστυνομίας της επαρχίας Taegu.

Ο Lee είχε εγκαταλείψει πρόσφατα τη δουλειά του για να αφιερώσει περισσότερο χρόνο παίζοντας παιχνίδια, ανέφερε η καθημερινή εφημερίδα, JoongAng Ilbo, μετά από συνεντεύξεις με πρώην συναδέλφους και το προσωπικό στο Internet cafe.

Αφού δεν επέστρεψε στο σπίτι, η μητέρα του Lee ζήτησε από τους πρώην συναδέλφους του να τον βρουν. Όταν έφτασαν στο καφέ, ο Lee είπε ότι θα τελείωνε το παιχνίδι και μετά θα πήγαινε σπίτι, ανέφερε η εφημερίδα. Πέθανε λίγα λεπτά αργότερα.

Η Νότια Κορέα, μια από τις πιο καλωδιωμένες χώρες στον κόσμο, έχει μια μεγάλη και εξαιρετικά ανεπτυγμένη βιομηχανία παιχνιδιών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου