Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 22, 2016

Ομελέτα με κολοκυθάκι και κόκκινο κάρυ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Υλικά

3 αυγά
2 κ.σ. γάλα
1 μικρό κολοκυθάκι
1-2 κ.σ. αλεύρι
½ φλιτζ. ηλιέλαιο για τηγάνισμα
2 μανιτάρια
½ πιπεριά πράσινη
λίγα φύλλα μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 κ..σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. κόκκινο κάρυ
αλάτι


Διαδικασία συνταγής
Κόβουμε στη μέση κατά μήκος κι έπειτα σε φέτες το κολοκυθάκι. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και αλευρώνουμε ελαφρά. Βάζουμε στο τηγάνι το ηλιέλαιο και τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και καθαρίζουμε το τηγάνι από το λάδι.

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το κόκκινο κάρυ και αλάτι. Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά. Μόλις μαλακώσουν ελαφρά, προσθέτουμε τα αυγά και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε για 20 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί από κάτω. Την γυρνάμε για μερικά δευτερόλεπτα, ίσα-ίσα να πάρει χρώμα και από την άλλη πλευρά.

Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου