Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 24, 2016

Χορτομπιφτεκάκια σπανακιού με πουρέ καρπών (vegan-raw)



Το 700 μ.Χ. ο αυτοκράτορας της Κίνας, δέχθηκε ένα «ζωντανό» δώρο από τον βασιλιά του Νεπάλ οπου ήταν κάτι πράσινα φύλλα, χωρίς ιδιαίτερη οσμή και με ασυνήθιστη «μεταλλική» γεύση. Μια γεύση γλυκιά και πρωτόγνωρη με την ονομασία, σπανάκι! Ανήκει στην τάξη των καρυοφυλλώδων και στην οικογένεια των χηνοποδιοειδών (Chenopodiaceae). Καλλιεργείται κυρίως στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική ενώ η καταγωγή του, όπως είπαμε και πιο πάνω, είναι από την Ασία.

Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε σίδηρο και βιταμίνες Α ,C, Ε και Κ, χλωροφύλλη, άλατα ιωδίου και σαπωνίνες ενώ είναι πολύ καλό για τη σωστή λειτουργία του εντέρου και κατά της αναιμίας. Στην Ελλάδα καλλιεργούνται 25.000 στρέμματα περίπου και η ετήσια παραγωγή φτάνει τους 36.000 τόνους.

Και αφού επισημάναμε επιγραμματικά λίγο από την ιστορία του καθώς και την σημαντική διατροφική του αξία πάμε φτιάξουμε κάτι άκρως υγιεινό και γευστικό καθώς και vegan raw, με μία συνταγή της Φλωρας Παπαδόπουλου από το το www.omofagia.gr






Υλικά για την παραγωή των χορτομπιφτεκιών σπανιακιού

1 φλ. αμυγδαλόπαστα (συνήθως αυτό που μένει από το γάλα αμυγδάλου),

½ φλ. αλεύρι αμυγδάλου,

1 μικρό καρότο αυτό που μένει από τον αποχυμωτή

1 φλ. σπανάκι αυτό που μένει και αυτό από τον αποχυμωτή

1 φρέσκο κρεμμυδάκι.

1 κλωναράκι άνηθο ψιλοκομμένο

2κ ταμάρι, αλάτι πιπέρι

1 κουταλιά λάδι,

1κ λιναρόσπορο χρυσό τριμμένο

Παρασκευή

Τα λιώνουμε όλα μαζί σε μούλτι εκτός του αλευριού και του λιναρόσπορου, που το αναμιγνύουμε στο τέλος.

Αφήνετε τη ζύμη για μιση ώρα να σφίξει και αν είναι στεγνή. Δηλαδή να μπορείτε να πλάσετε τους κεφτέδες και προχωράτε, αλλιώς προσθέτε ακόμη λίγο αλεύρι αμυγδάλου

Τα τοποθετείτε στον αφυγραντή για 6 ώρες σύνολο ενώ περίπου στις 3 ώρες θα τα γυρίσετε από την άλλη μεριά για να «ψηθουν» ομοιόμορφα.

Για την παρασκευή πουρέ από καρπούς

½ φλ. κάσιους μουσκεμένα σε γάλα αμυγδάλου

Λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι

½ κ κουρκουμά σκόνη

1κουταλιά αλεύρι αμυγδάλου ή 1κ ψίλιουμ για να σφίξει.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρουμε με σαλάτα

Καλή όρεξη και το μόνο σίγουρο!

©TherapyWave.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου