Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 03, 2016

Łódź: Η παραμυθένια πόλη που θεωρείται «το Μάντσεστερ της Πολωνίας» [φωτό, βίντεο]

Όταν πρόκειται για παραμυθένιους προορισμούς, η πολωνική πόλη του Łódź βρίσκεται στις πρώτες επιλογές. Το παρατσούκλι της «το Μάντσεστερ της Πολωνίας»,
ήταν ένα βιομηχανικό μεγαθήριο καπνιστών κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα, πριν από την κατάρρευση στην καταστροφική ύφεση μετά τη Μεγάλη Ύφεση.

Το Łódź (Λοτζ) είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Πολωνίας. Είναι η πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας και είναι περίπου 135 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Βαρσοβίας. Το όνομα της σημαίνει στα πολωνικά βάρκα πράγμα που απεικονίζεται και στο θυρεό και τη σημαία της πόλης.



Η κεντρική οδός Πιοτρκόφσκα με τα χρωματιστά και στολισμένα μέγαρα θυμίζουν την οικονομική άνθιση του Łódź, που παρήκμασε στον 20ο αιώνα. Πέντε χιλιόμετρα μήκος η Πιοτρκόφσκα, σφύζει από περιπατητές που κατευθύνονται στην πολύχρωμη Manufactura, το τεράστιο εργοστάσιο υφαντουργίας του 19ου αιώνα. Συντηρημένο είναι η καρδιά της πόλης: μουσεία, design, μουσικά σιντριβάνια, μαγαζιά και εστιατόρια, γκαλερί, παιχνίδια και bangy jumping, μουσικές.

-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου