Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιανουαρίου 31, 2017

Ο ναός Kailasa στα σπήλαια Ellora: Η μεγαλύτερη μονολιθική δομή στον πλανήτη, σκαλισμένη σε ένα ενιαίο βράχο


Χιλιάδες χρόνια πριν, οι κατασκευαστές των ναών στα σπήλαια της Ellora έφτιαξαν μία εξαιρετικά προηγμένη κατασκευή. Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται είναι πώς οι αρχαίοι άνθρωποι κατάφεραν να το κάνουν αυτό χρησιμοποιώντας μόνο σφυριά και σμίλες.

Το πώς οι αρχαίοι κατασκεύασαν μερικά από τα πιο απίστευτα αρχαία μνημεία που βλέπουμε σήμερα παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα αρχαιολογικά μυστήρια του 21ου αιώνα.
Ο ναός Kailasa -που είναι ένας από τους μεγαλύτερους αρχαίους ναούς των ινδουιστών στο πλανήτη σκαλισμένος σε βράχο, κάτι που σήμερα οι μηχανικοί δεν μπορούν καν να φανταστούν.
Οι αρχαιολόγοι αναφέρουν ότι έχουν επιβεβαιώσει ότι πάνω από 400.000 τόνοι πετρώματος έπρεπε να εξορυχτούν το οποίο θα είχε πάρει όχι χρόνια, αλλά αιώνες ανθρώπινης εργασίας. Οι ιστορικοί δεν έχουν κανένα αρχείο μιας τέτοιας τερατώδους εργασίας και εικάζουν ότι χτίστηκε σε λιγότερο από 18 χρόνια.
Ο ναός Kailasa στα σπήλαια Ellora, στην Ινδία είναι ένας μεγάλιθος σκαλισμένος σε ένα ενιαίο βράχο. Θεωρείται ως ένας από τους πιο αξιόλογους ναούς στην Ινδία, κυρίως λόγω του γιγαντιαίου χώρου, της αρχιτεκτονικής και της γλυπτικής του.
Είναι ενδιαφέρον ότι η Kailasa είναι μόνο ένα από τα 34 μοναστήρια και ναούς που εκτείνονται σε μια έκταση 2 χιλιομέτρων.
Πιστεύεται ότι οι αρχικοί κατασκευαστές στον ναό της Kailasa χρησιμοποίησαν μια κατακόρυφη μέθοδο εκσκαφής. Το εγχείρημα ξεκίνησε από την κορυφή του αρχικού ογκόλιθου και στη συνέχεια προς τα κάτω για να αποκαλυφθεί ένας από τους πιο συναρπαστικούς αρχαίους ναούς στον πλανήτη.
Οι ναοί λέγεται ότι έχουν φιλοτεχνηθεί από έναν αριθμό διαφορετικών πολιτισμών, από τους Ινδουιστές, Ζαϊνιστές και Βουδιστές. Σύμφωνα με την επικρατούσα τάση οι μελετητές, πιστεύουν ότι οι σπηλιές έχουν χαραχθεί γύρω στο 300 π.Χ., αλλά δεν συμφωνούν όλοι.
Πολλοί από τους αρχαίους ναούς χρονολογούνται πολύ περισσότερο από ότι πιστεύουν σήμερα.
Η Dhavalikar, μια αξιοσημείωτη Ινδή ιστορικός αρχαιολόγος και συγγραφέας του βιβλίου «Ellora», πιστεύει ότι τα ιερά και ο ναός Kailasa δεν ανασκάφηκαν την ίδια στιγμή, αλλά είναι το αποτέλεσμα μιας διαδικασίας, κατασκευής που ανήκει σε μια σειρά από διαφορετικές περιόδους.

Αναστάσιος Ντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου