Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 21, 2017

3 εύκολες συνταγές για μπισκοτογλυκό!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

κορμός σοκολάτας με μπισκότα και μπανάνες
Κορμός σοκολάτας με μπισκότα και μπανάνες

Ένα υπέροχο και δροσερό γλυκό. Σε αυτόν τον σοκολατένιο κορμό η γεύση σοκολάτας, μπισκότων και μπανάνες δένει αρμονικά προσφέροντας ένα άρτιο αποτέλεσμα!

Υλικά
1 φακελάκι (78 γρ.) ‏άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση σοκολάτα
1 & 1/2 φλ. τσαγιού ‏κρύο γάλα
310 γρ. ‏έτοιμη, κρύα σαντιγί
1 πακέτο ‏μπισκότα πτι μπερ
2 ‏μπανάνες, κομμένες σε λεπτές φέτες κατά μήκος
Εκτέλεση
Παίρνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με διάσταση βάσης 23×13 εκ. και τη στρώνετε καλά (στη βάση και τα τοιχώματά της) με πλαστική μεμβράνη, φροντίζοντας να εξέχει 6 εκ. περίπου περιμετρικά.
Σε ένα μέτριο μπολ βάζετε τη σκόνη της σοκολατένιας κρέμας στιγμής μαζί με το 1 ½ φλ. γάλα και τα χτυπάτε με το μίξερ για περίπου 2 λεπτά μέχρι να πήξει. Προσθέτετε και 1 φλ. τσαγιού σαντιγί και ανακατεύετε με μια μαρίζ, με πολύ απαλές κυκλικές, από κάτω προς τα επάνω, κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Στρώνετε με μπισκότα τη βάση της φόρμας, σπάζοντας μερικά για να καλυφθεί πλήρως. Πάνω από τα μπισκότα απλώνετε το 1/4 της σοκολατένιας κρέμας και από πάνω τοποθετείτε τις μισές φέτες μπανάνας. Πάνω από τις μπανάνες απλώνετε ομοιόμορφα άλλο 1/4 από τη σοκολατένια κρέμα.
Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία δηλαδή τις στρώσεις: μπισκότα, 1/4 κρέμα, τις άλλες μισές φέτες μπανάνας και το υπόλοιπο 1/4 κρέμας . Τελειώνετε με μια στρώση μπισκότων. Καλύπτετε το γλυκό σας γυρίζοντας προς τα μέσα τη πλαστική μεμβράνη που εξέχει από τη φόρμα και βάζετε το γλυκό σας στη κατάψυξη για τουλάχιστον 5-6 ώρες για να παγώσει και σταθεροποιηθεί καλά.
Στη συνέχεια ξεφορμάρετε το παγωμένο γλυκό σας, αναποδογυρίζοντάς το σε μακρόστενη πιατέλα σερβιρίσματος και αφαιρείτε τη πλαστική μεμβράνη. Το καλύπτετε με τα υπόλοιπα 1 ½ φλ. σαντιγί στην επιφάνεια και στα τοιχώματά του, φροντίζοντας (προαιρετικά) να κάνετε σχέδια σαν κύματα με την ανάποδη ενός μικρού κουταλιού. Πασπαλίζετε την επιφάνειά του με μπόλικα θρυμματισμένα πτι μπερ, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Διατηρείτε το υπόλοιπο στη κατάψυξη, φροντίζοντας να το βγάλετε από τη κατάψυξη τουλάχιστον 15 λεπτά πριν το σερβίρετε.



Σοκολατένιο μπισκοτογλυκό με ζαχαρούχο χωρίς ψήσιμο

Δροσιστείτε με αυτή την λαχταριστή και πανεύκολη συνταγή. Το τέλειο μπισκοτογλυκό σοκολάτας με προσθήκη ζαχαρούχου γάλατος και συνολικά 4 υλικά παρασκευής.
Για το μπισκοτογλυκό θα χρειαστείτε
250 γρ. ‏cookies βανίλιας με κομμάτια σοκολάτας κομμένα σε κομμάτια 2 εκατοστών
1/2 φλιτζ. ‏καβουρδισμένα ανάλατα φιστίκια ανάλατα σε μικρά κομματάκια
1/2 φλιτζ. ‏σταφίδες κομμένες ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζ. ‏κακάο σε σκόνη κοσκινισμένο
100 γρ. ‏ανάλατο βούτυρο σε μικρά κομματάκια
180 γρ. ‏σοκολάτα κουβερτούρας
1 κουτί (395 γρ.) ‏ζαχαρούχο γάλα
Για τη γκανάζ σοκολάτας θα χρειαστείτε
120 γρ. ‏σοκολάτα κουβερτούρας
50 γρ. ‏βούτυρο ψιλοκομμένο
‏κακάο σκόνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βουτυρώστε και στρώστε χαρτί ψησίματος σε ένα τετράγωνο ταψάκι βάσης 19 εκ. και βάθους 6 εκ. Θρυμματίστε σε μικρά κομματάκια τα φιστίκια και τις σταφίδες στο multi. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα κομμένα μπισκότα, τα φιστίκια, τις σταφίδες και το κακάο.
Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε κομματάκια, προσθέτετε και το ζαχαρούχο γάλα και το σιγοβράζετε (σε χαμηλή φωτιά) για 4 λεπτά περίπου μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και περιχύνετε το μείγμα με τα μπισκότα ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά σε ένα ομοιογενές μείγμα.
Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, το πιέζετε ελαφρώς και το ισιώνετε με την ανάποδη ενός κουταλιού. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες μέχρι να παγώσει καλά και σταθεροποιηθεί.
Για τη ganache σοκολάτας
Βάζετε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρολίτσα και τα σιγοβράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς για 1-2 λεπτά μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα.
Το κατεβάζετε από τη φωτιά, το αφήνετε να “σταθεί” και κρυώσει ελαφρώς για 5 λεπτά και μετά το στρώνετε πάνω από το κρύο γλυκό σας.
Το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει καλά για 1-2 ώρες περίπου. Προαιρετικά το πασπαλίζετε με σκόνη κακάο, το κόβετε σε τετράγωνα κομματάκια και σερβίρετε.



Γρήγορο μπισκοτογλυκό ψυγείου με σοκολάτα και σαντιγί

Ένα πραγματικά εύκολο και γρήγορο μπισκοτογλυκό ψυγείου! Μετά την πρώτη φορά θα το φτιάξετε ξανά και ξανά!!

Για το μπισκοτογλυκό ψυγείου με σοκολάτα και σαντιγί θα χρειαστείτε
1 ‏φυτική πράσινη σαντιγύ
1 κουτί ‏γάλα μεγάλο εβαπορέ
6 κ.σ. ‏νισεστέ
1 & 1/2 ‏σοκολάτα κουβερτούρα
6 κ.σ. ‏ζάχαρη
1/2 πακέτο ‏βούτυρο
1 & 1/2 πακέτο ‏μπισκότα πτι-μπερ
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα εβαπορέ και την αντίστοιχη ποσότητα σε νερό.
Διαλύετε τις 6 κουταλιές νισεστέ με λίγο νεράκι και μόλις ζεσταθεί το γάλα με το νερό, ρίχνετε μέσα το διαλυμένο νισεστέ, μέχρι να γίνει κρέμα.
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο και μόλις λιώσουν – ενωθούν όλα τα υλικά ανακατεύετε με τα θρυματισμένα μπισκότα και κατόπιν με την υπόλοιπη κρέμα.
Ανακατεύετε πολύ καλά, στρώνουμε σε ένα ταψάκι και κατόπιν χτυπάτε την κρέμα μας να γίνει σαντιγύ την οποία απλώνετε πάνω από το μείγμα.
Πασπαλίζετε με λίγη τρούφα ή κομματάκια σοκολάτας και βάζετε στο ψυγείο, όχι στην κατάψυξη, για 2 με 3 ώρες, μέχρι να κρυώσει καλά.




Το είδαμε εδω 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου